Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MLADININ ODER: LARA & NITZ LIVE • NEBELUNG • DAVID HAZE

22. junija, 2019 23:00 - 23. junija, 2019 05:00

Prva lentovska, mladinina sobota bo takšna, da se vam zrola in zmota. Direktno iz ljubljanskega undergrounda v lentovsko podzemlje kleti Narodnega doma, Maribor prihaja izjemen elektronski duet Nitz & LARA H. StarI znanec in najmlajša rezidentka enega najbolj kultnih klubov v Sloveniji K4 nam pripravljata izjemno mešanico elektronske glasbe, ki bo nastajala tako med računalniškimi enkami in ničlami kot v živo. Na odru se jima bo pridružil domačin Nebelung, ki svojo elektronsko barko krmari po umetno narejenih strugah iz deep housa, stare šole in disko glasbe, občasno pa zaide v bolj temačen teritorij. Opasno četverico pa dopolnjuje glasbeni zaljubljenec, ki se po prvem obisku Ambasade Gavioli ni več mogel ločiti od svoje mešalke – Dave Haze.

• LARA & NITZ live

Tine Vrabič aka Nitz je producent elektronske glasbe in DJ, ki prihaja iz vrst ekipe Synaptic. Poleg izdaj na neodvisnih lokalnih in tujih založbah redno izdaja na kompilacijah Chilli Space. V svojih DJ setih, live performansih in studijskih kreacijah raziskuje kontraste med plesnimi in raziskujočimi, hudomušnimi in tesnobnimi, instinktivnimi in nezemeljskimi aspekti zvrsti techno, house, bass, leftfield, electro in manj konvencionalne elektronske glasbe.

Lara je od svojega osemnajstega leta najmlajša rezidentka ljubljanskega kluba K4. Glasbeno pot je z igranjem violine in klarineta začela v svetu klasične glasbe, ljubezen do elektronike pa je odkrila v zgodnjih najstniških letih. Nitz & Lara sta skupen projekt z živim nastopom zagnala na dogodku Gibanica v Klubu K4 v letu 2019. Z uporabo ritem mašin, analognih sintisajzerjev in efektov v živo, z improvizacijo ter uporabo raznih obskurnih zvočnih posnetkov prikazujeta inovativen pristop približevanja nenavadne elektronike v plesno klubsko okolje. Žanrsko se uvrščata med elektrom, acid technom in housom.

• NEBELUNG

Nebelung oz. Marko Šahman, rojen leta 1991 v Mariboru, kjer je tudi odraščal, študijska leta pa preživel v Ljubljani. Kot pravi: »To so bili časi, ko sem popoldneve preživel v ljubljanskih ploščarnah z rabljenimi vinilkami. Leta 2015 smo s prijatelji obiskali Dimensions festival v Puli. Od takrat praznim bančne kartice in polnim zaprašene police z vinilkami različnih elektronskih žanrov. Svojo DJ pot sem začel spomladi 2017, ko sem v Hostlu Tresor nastopil pred nekajglavo množico. Še sreča, da je bila takrat prisotna ekipa Courtyard iz Maribora, s katerimi sem začel zvijat Rolade v Klubu Wetrinsky. Kmalu smo z Urbadurjem in Sedikitom testirali tudi druga plesišča po Sloveniji.«

Jeseni 2018 je odvrtel set na Kersnikovi 4 (K4) v sklopu serije dogodkov z imenom Gibanica in izzval krike sreče in veselja na plesišču. Razpet med dobrimi in zli silami, ki ga vlečejo v podtalne vode, a se počasi dviga na površje. Na odru barko krmari po umetno narejenih strugah iz deep housa, stare šole in disko glasbe, občasno pa zaide v bolj temačen teritorij.

☀ https://soundcloud.com/nebelung-marko

Podrobnosti

Začetek:
22. junija, 2019 23:00
Konec:
23. junija, 2019 05:00