Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Migracija simbolov

13. junija, 2022 17:00

 

Predavanja iz umetnostne zgodovi: Ikonografija in migracija simbolov

Migracija simbolov

Že peto leto zapovrstjo, nadaljujemo s ciklom predavanj iz umetnostne zgodovine z uni. dipl. umetnostnim zgodovinarjem Simonom Žlahtičem.

Na sedmem srečanju se posvetimo migraciji simbolov.

Različni simboli, ki so prisotni v zahodnoevropski umetnosti, so do današnjih dni naredili dolgo in zavito pot. Naj bo to simbolika živali, rastlin ali barv na eni strani ali alegorije, grafični simboli in ikonografski tipi na drugi strani, vedno znova najdemo predhodne upodobitve.

Tako bomo sledili razvoju določenih prej omenjenih tem in jih sledili vse do starega Egipta, Mezopotamije in vse do Indije. Raziskali bomo antiko, skozi srednji vek, vse do novoveške umetnosti. Videli bomo kako se njihova vizualna podoba spreminja glede na kulturo in čas, sam motiv in bistvo ki ga nosi, pa ostajajo enaki.

Srečanja se odvijajo tedensko med majem in junijem, trajajo dve šolski uri in so zanimiva za poznavalce iz področja umetnosti, kot tudi za širšo zainteresirano javnost. Teme bodo predstavljene na obvladljiv in sistematičen način, na trenutke tudi bolj poglobljeno.

V osmih predavanjih bomo obdelali temo ikonografije in migracije simbolov. Predavanja bo sestavljala obilica fotografij in primerov migracij simbolov, ter napotkov za nadaljnjo branje in poglabljanje znanja.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
13. junija, 2022
Čas:
17:00
Kategoriji:
,