Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mavrični vikend v Mariboru

18. junija, 2022 13:00 - 19. junija, 2022 17:00

Zavod Transakcija v sodelovanju z Zavodom Moja Mavrica in MKC Maribor 18. in 19. junija vabi vse LGBTIQ+ osebe na poseben dogodek v sklopu Mavričnega junija na Mavrični vikend v Mariboru.

Tretji vikend v juniju se bomo pod vodstvom ekip zavodov TransAkcija in Moja mavrica odpeljale_i v Maribor na vikend druženja z LGBTIQ+ ekipo MKC Maribor in lokalno LGBTIQ+ skupnostjo s Štarjerske.

Vikend je namenjen medsebojnemu spoznavanju LGBTIQ+ oseb in LGBTIQ+ mladih ter vzpostavljanju varnejših prostorov za deljenje izkušenj, izražanje, učenje in zabavo. Posebej pomembno nam je, da naslovimo tudi potrebe in izkušnje LGBTIQ+ oseb in mladih izven Ljubljane in s tem prispevamo k krepitvi decentralizacije LGBTIQ+ gibanja in prostorov v Sloveniji. Za vas smo pripravile_i zabaven in raznolik program, ki bo ponujal tudi dovolj možnosti za sproščeno druženje.

Kaj pričakovati? 

  • družbo LGBTIQ+ oseb
  • zabavni kviz o lokalni in slovenski LGBTIQ+ zgodovini, kulturi in aktivizmu
  • filmski večer
  • LGBTIQ+ turo po Mariboru z Renejem Volkerjem
  • LGBTIQ+ piknik
  • vse, kar ne moremo načrtovati, ampak bo ravno tako ali še bolj zabavno!

Pomembne informacije:

Kdaj: vikend 18. in 19. junij 2022
Zbor vseh udeleženk_cev bo v soboto, 18. 6., ob 13:00 v
Hostel Pekarna, Maribor

Kako do Maribora:

  • skupinsko: v Maribor in nazaj bomo potovale_i z vlakom iz Ljubljane. Točno uro odhoda iz Ljubljane bomo prijavljenim sporočile_i naknadno. Vrnitev v Ljubljano bo v večernih urah v nedeljo.
  • samoorganizirano: dogodka se je mogoče udeležiti tudi z lastnim prevozom. Vse osebe, ki bodo prišle z lastnim oz. samoorganiziranim prevozom naj bodo najkasneje do 13:00 pri Hostlu Pekarna v Mariboru.

Kje: spale_i bomo v Hostel Pekarna, Maribor

Kdo: Vabljene_i vse LGBTIQ+ osebe starejše od 15 let.
Še posebej vabimo vse LGBTIQ+ osebe med 15. in 29. letom starosti. Za mladoletne osebe je obvezno pisno soglasje starša/staršev/skrbnice_ka.

Kdo časti: Stroške skupinskega prevoza, prehrane in prenočitve krijeta Zavod TransAkcija in MKC Maribor.

PRIJAVA: Na dogodek se je obvezno prijaviti, izpolniti je potrebno to prijavnico.

***********************************************************************
Dogodek bo organiziran v sklopu projekta Gas do mavrice – krepitev skupnosti in duševnega zdravja trans in LGBIQ+ mladih, ki ga sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.
***********************************************************************

Dogodek bo potekal v sklopu festivala Mavrični junij v Mariboru, ki ga pod okriljem MKC Maribor organizira ekipa programa Maribor skozi rožnata očala, edinega rednega LGBTIQ+ programa v regiji. Poleg mariborske parade ponosa in drugih javnih dogodkov skozi vse leto organizirajo delavnice, vsebine in vire za opolnomočenje lokalnih skupnosti LGBTIQ+. Mavrični junij je zdaj že tradicionalni celomesečni program raznolikih aktivnosti, ki obeležujejo mesec ponosa.

Ilustracija in oblikovanje: Katarina Durič


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
18. junija, 2022 13:00
Konec:
19. junija, 2022 17:00
Kategorije:
, ,

Prizorišče

MKC Maribor