Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MARIBERE: OTTO, UZRTI ČLOVEK

12. junija, 2019 18:00 - 20:00

Sezono Maribere srečanj bomo zaključili z risoromanom* OTTO, uzrti človek. Na prvi pogled lahko branje, saj predstavlja slika večji del knjige in zaradi tega risoroman hitro preberemo, ampak zadaj se skriva material za tehten razmislek.

Knjiga postavlja ogledalo našemu življenju in sprašuje o smislu in vplivu začetnih let našega življenja.

Kmalu po Ottojevi odločitvi, da prekine kariero “performerja”, umreta njegova starša, ki mu zapustita hišo in eno skrinjo, za katero ni nikoli slišal. Ko jo Otto odpre, najde v njej celotno svoje otroštvo. Dobesedno. V skrinji so posnetki vsake minute njegovega življenja do 8. rojstnega dne, zapisi o dogajanju, fotografije in pomembni predmeti ali koščki predmetov. Znajde se pred odločitvijo – ali naj razišče svojo preteklost v najmanjše podrobnosti in porabi vsaj 8 let življenja ali še naprej živi svoje življenje brez podrobnejšega vedenja o formativnih letih. Otto se odloči skrinjo raziskati in popotovanje se začne.

Marc-Antoine Mathieu je francoski stripar in scenograf, rojen leta 1959. Prvi strip je izdal leta 1987 skupaj s svojim bratom. Dve leti pozneje je izdal prvo knjigo iz večkrat nagrajene serije o junaku Juliusu Corentinu Acquefacquesu, uslužbencu Ministrstva za humor. Risoroman OTTO, uzrti človek je zaenkrat njegovo edino delo prevedeno v slovenščino in je izšel pri založbi VigeVageKnjige.

Vabljeni, da svoje mnenje delite z nami na zadnjem srečanju v sezoni 2018/19. 🙂

*risoroman je prevod angleškega izraza graphic novel. Izčrpnejšo razlago so zapisali v založbi VIgeVageKnjige: https://vigevageknjige.org/blog/risoroman-novo-dozivetje-branja/

Podrobnosti

Datum:
12. junija, 2019
Čas:
18:00 - 20:00