Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mali ustvarjalci // LEGO živali oživijo

6. julija, 2022 09:00 - 10:30

MKC Maribor in Mladi ustvarjalci v poletnih mesecih vabimo na brezplačne LEGO delavnice, na katerih se bodo mali raziskovalci (6-11 let) srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja, se malo poigrali in ob tem neizmerno zabavali. Pri delu bomo uporabljali različne Lego izobraževalne komplete (WeDo in Mindstorms) ter računalnike ali tablice.

Sestavili bomo robote v obliki živali in jim pomagali, da “oživijo”. Premikanje robotov bomo dosegli z blokovnim programiranjem na računalnikih. Otroci tekom delavnice delno sledijo navodilom, delno pa delajo po svoji domišljiji in preizkušajo, kaj deluje (in kaj ne) ter se naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje.

Vabljeni ste prav vsi – tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in ne more se nam zgoditi, da nam bi zmanjkalo idej.

Delavnice so primerne za vse otroke stare med 6 in 11 let. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno. Otrok se lahko udeleži le ene izmed delavnic ali vseh 10, saj je vsaka zase zaključena celota.

Za udeležbo je obvezna vnaprejšnja prijava, ki jo najdete s klikom na spodnji gumb:

 

Več informacij o delavnicah najdete na spletni strani maliustvarjalci.si.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
6. julija, 2022
Čas:
09:00 - 10:30
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator