Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LUKA ŠULIĆ – AWWWDITORIJ: PRENOS KONCERTA V ŽIVO

19. decembra, 2020 20:00 - 21:00

Čas je za veliki finale.
Ste pripravljeni na vrhunec letošnjega predprazničnega koncertnega dogajanja? Na (super)zvezdnika, ki mimogrede razproda največje koncertne dvorane in stadione po vsem svetu?
Luka Šulić bo 19. decembra s pianistom Evgenyem Genchevim napolnil Awwwditorij, našo virtualno koncertno dvorano, v kateri sedežev ne zmanjka in za katero ne potrebujete vstopnice. Le klik z miško.

Kaj reči o Mariborčanu, ki si ga nekje od leta 2011, ko ga je presenetil klic Eltona Johna z vabilom, naj ga duet 2Cellos spremlja na koncertni turneji, lasti ves svet? Kaj reči o zvezdniku, ki s svojim strastnim igranjem spravlja najstnice do malone beatlovske histerije, obenem pa prepriča tudi ljubitelje resne glasbe in glasbene poznavalce?
Morda to, da gre za vrhunskega glasbenika velike širine, ki je svojo zvezdniško glasbeno pot tlakoval s trdim delom in leti študija klasičnega violončela, ki ga je med drugim popeljal tudi na slovito Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu. Tudi to, da je svojo koncertno pot pričenjal prav v Narodnem domu Maribor, kjer mu je eno prvih priložnosti za nastop s svetovno uveljavljenimi glasbeniki ponudil festival Glasbeni september. Ne nazadnje pa to, da mu je vrata k svetovni slavi pravzaprav odprla digitalna platforma YouTube, kjer je priredba uspešnice Michaela Jacksona Smooth Criminal z milijoni ogledov 2Cellos v hipu spremenila v svetovno glasbeno senzacijo.
Po devetih letih, zaznamovanih z razprodanimi svetovnimi turnejami, sodelovanjem z glasbeniki, kot so Lang Lang, Naya Rivera, Steve Vai, Sky Ferreira in Zucchero, petimi albumi, nominacijo za MTV Europe Music Awards, gostovanji v tisočerih televizijskih in radijskih oddajah ter prvim samostojnim albumom, se Luka na naše povabilo vrača v Narodni dom Maribor.
Točneje – na YouTube, spletno in Facebook stran Narodnega doma Maribor, kjer bo s svojim nastopom kronal serijo dogodkov, s katero tudi v času, ko morajo dvorane samevati, ponujamo živo doživetje kulture.
To veličastno glasbeno doživetje bo vrhunec letošnjega predprazničnega časa, pa tudi naše darilo za vse, ki z nami delite prepričanje, da kultura mora (pre)živeti.
SKUPAJ PODAJAMO JASNO SPOROČILO, DA JE V ČASIH, KAKRŠNE PREŽIVLJAMO, PRAV UMETNOST TISTA, KI ZDRUŽUJE, POVEZUJE IN DAJE UPANJE!

Podrobnosti

Datum:
19. decembra, 2020
Čas:
20:00 - 21:00

Prizorišče

Splet Maribor