Loading Dogodki

« Vsi dogodki

Lončarski party z Nino in Evo

15. junija 10:00 - 13:00

Ob skorajšnjem zaključku šolskega leta vas Nina in Eva, Marsovi mentorici, vabita na lončarski party. Eva iz Eva Prepeva in Nina iz Atelje LeLa bosta združili moči, glino ter na pomoč poklicali  vse možne lončarske tehnike. Glino boste lahko oblikovali bodisi prostoročno, bodisi na lončarskem vretenu. Delavnica je namenjena otrokom in družinam, z namenom da se povežete, stkete nove spomine, si umažete roke in se imate fino.


Cena na osebo: 25,00 €. Vsi materiali, 2x žganje in glaziranje izdelkov so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. Mesto na delavnici si zagotovite s plačilom kotizacije.

info@ateljelela.com.


O mentoricah:

Nina Dečman Kološa je ustvarjalka, ki pod svojo blagovno znamko Atelje LeLa izdeluje čudovite skodelice in drugo uporabno keramiko. Po uradni izobrazbi je socialna delavka, življenje pa jo je pripeljalo v svet gline, ki je bila ljubezen na prvi dotik. Oblikovanje gline je njena meditacija. Takrat se umiri, prizemlji in pusti domišljiji prosto pot. Takrat misli odnese proč in vodstvo prevzamejo roke. Navdih najde v naravi. Po sprehodu ob morju ali v gozdu vedno nabira
darove narave, ki jih kasneje vtisne v glino in ji na tak način vdihne prvinskost. Tudi v oblikah zasleduje naravne, organske, nežne, življenjske krivulje in oblike. Je ženska, ki življenje zajemam z veliko žlico in se mu predajam v vseh valovih.

Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Ketiš, zaljubljena v glino in ostale naravne materiale. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je leta 2015 odločila, da uresniči svojo dolgoletno željo in se začnem ukvarjat s keramiko. Ta jo sicer spremlja že od majhnega, ko je opazovala svojega očeta pri vrtenju lončarskega vretena. Ob njegovih kipcih, vazah in loncih sta rasla tudi njeno navdušenje in ljubezen do gline, tega nadvse
pomirjujočega naravnega materiala, ki ponuja neskončno ustvarjalnih možnosti. Pri delu jo navdihujejo predvsem živali in narava. V želji, da bi bili čim bolj igrivi, enkratni in dodelani, so njeni keramični izdelki narejeni z veliko mero skrbnosti in ljubezni. Prav vsak od njih ima svojo zgodbo in karakter, ki ga raziskujem skozi (večinoma) prostoročne tehnike.

V njeni delavnici v Mariboru nastaja tako nakit, kot tudi ostali kosi uporabne ter dekorativne keramike.


Dogodek organizirata Nina Dečman Kološa in Eva Ketiš v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.
Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
15. junija
Čas:
10:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS Maribor