Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LITERARNI ZDAJ-TRK / DRUGE BESEDE: MARIJA JOVČEVSKA

12. decembra, 2018 19:00 - 21:00

Literarni zdaj-trk / Druge besede: Marija Jovčevska
MMC KIBLA, sreda, 12. decembra, ob 19. uri

Literarni zdaj-trk, ki ga Društvo za sodobno umetnost X-OP izvaja s partnerji v okviru mednarodnega projekta sodelovanja Druge besede/Other Words, literarnega kroga za majhne in manjšinske jezike v Evropi, bo tokrat gostila Marijo Jovčevsko. Z njo se bo pogovarjala Tonja Jelen.

Marija Jovčevska je začela pisati zelo mlada in je že otroštva sodelovala na številnih literarnih branjih, ki jih organizirajo osnovne in srednje šole, pa tudi na literarnih festivalih po vsej državi. Piše poezijo in kratke zgodbe, ki odražajo njeno osebno rahločutnost.

Sodelovala je na več tekmovanjih in osvojila številne nagrade. Nekatere pomembnejše so:
– Druga nagrada na tekmovanju za literaturo “11. oktober” (nacionalna nagrada) v letu 2014 in 3. mesto na istem natečaju v letu 2012.
– Prva nagrada na tekmovanju za literaturo o onesnaženosti zraka v letu 2014.

“Kronike puščavskega semena” je njena prva knjiga. Primerja poezijo in kratke zgodbe, izdane aprila 2015. Jovčevska se osredotoča na ironijo, družbo, humor in satiro. Pri svojih dvajsetih letih je ena najbolj obetavnih in ambicioznih pisateljic v Makedoniji. Njena rezidenca v Sloveniji je trajala dva meseca, od začetka avgusta do konca septembra.

Pridite v sredo, 12. 12. 2018, ob 19.00, v MMC KIBLA.

Vstop je prost.

————————-

Produkcija: Društvo za sodobno umetnost X-OP Soorganizatorja: Kulturno izobraževalno društvo KIBLA in Združenje za umetnost in avdio-vizualno produkcijo KODA MODRO

Podpora: Program Ustvarjalna Evropa – področje Kultura, Ministrstvo za javno upravo, Mestna občina Maribor

Info: Peter-Tomaz.Dobrila@x-op.eu

Podrobnosti

Datum:
12. decembra, 2018
Čas:
19:00 - 21:00