Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LITERARNI VEČER Z DANIJEM RAJHOM

7. februarja, 2019 19:00 - 21:00

Literarni večer z DANIJEM RAJHOM
Četrtek, 7. 2. 2019, ob 19:00, Vetrinjski dvor – večnamenska dvorana (Vetrinjska ulica 30, Maribor).
—————-
Letošnji kulturni praznik bomo obeležili z literarnim večerom. Z nami bo DANI RAJH.
O našem gostu mediji pišejo, da je ljudski godec, humorist, pesnik, umetnik, slikar in popotnik. Mi, ki ga poznamo, ga ne imenujemo gost, ker je naš dragi prijatelj. Težko bi ga ukalupili v zgornje besede, ker je vse več kot to. Mi mu rečemo kar Dani, kar pri vsakem od nas raztegne usta v smeh – v spomin na potovanje ali Vagantov izlet z njim, na bežno srečanje, ko nas je nagovoril s svojim slovenskogoriškim humorjem, na nerazdružljivo prijateljstvo z Gelo, njegovo zvesto sopotnico harmoniko, na domiselne rezbarije iz lesa, na slikarski blokec in risbo v nastajanju…na njegovo edinstveno in izvirno izrazje, ki zajame trenutek v pesem. Leta druženja so nam ga približala kot človeka tako, da je enostavno naš. Ljudski. Zato mu poklanjamo ta Vagantov večer in se iskreno veselimo njegovih starih in novih lucidnih rimarij.
Dani nam bo prebral nekaj iz svoje zadnje knjige “Zgodbe iz UKC”, ki je bila nagrajena kot najboljša samozaložniška knjiga leta 2017 na podelitvi v Cankarjevem domu na Vrhniki. Predstavil nam bo tudi pesem, ki je bila nominirana med 6 najboljših za Mentorjev feferon revije Mentor ter nekaj pesmi, ki so bile nominirane na 9. literarnem natečaju Koroška v besedi (Karnten wortwortlich) v Pliberku leta 2018. Nato nekaj črtic različnih žanrov, na koncu pa še nekaj odlomkov iz bodoče monokomedije “Jaz, varnostnik”.
Vabljeni na druženje z Danijem v četrtek, 7. 2. 2019 ob 19. uri v večnamensko dvorano Vetrinjskega dvora.
———————
PRISPEVEK ZA DELOVANJE DRUŠTVA: za člane, študente in dijake od 1 €, za ostale od 2 €. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.

Podrobnosti

Datum:
7. februarja, 2019
Čas:
19:00 - 21:00