Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LA GIOIA / RADOST

28. oktobra, 2018 17:30 - 19:30

Vsaka gledališka predstava lahko postane potovanje, premikanje skozi različne situacije, razpoloženja, zaznave, zmeraj nas lahko preseneti. Ne samo ponavljajoč repertoarni dogodek, ritual je lahko prikazovanje, dejanje povezanosti.

Uprizoriti predstavo o radosti je iskanje tiste edine okoliščine, prečkanje reke skrajnega sentimenta ‒ strahu, sreče, bolečine, navdušenja ‒, da bi ujeli (ali vsaj ugledali) hipno eksplozijo radosti. Pippo Delbono s svojo zasedbo ne zamrzne v slikah, zvokih in premikih, temveč skuša v vsaki uprizoritvi povsem intuitivno stopiti korak naprej proti brezmejnemu povzdignjenju. In pridejo klovni in cirkus in ples. In spomin na šamana, ki skozi blaznost osvobaja duše. Melanholični akordi tanga in pridušeni klici iz nadstropja. Razkošje podob se živahno vrsti, zaživijo in zbledijo v naslednjo sliko; na stotine papirnatih barčic in pisanih preprog, razmetanih kot razburkani valovi Našega Morja v De Lucovi sveti molitvi, vse do vélikega finala ‒ eksplozije cvetja. Igralci se pomešajo med občinstvom. Vsak po svoje izberejo gledalca za popotnega družabnika in ga za roko popeljejo na oder, vključijo ga v to neskončno iskanje. Osebne zgodbe, maske, klovnada, spomini … sami bežni človeški poskusi doseganja sreče.

Vsak večer je nova točka na zemljevidu, vsak drobec uprizoritve je korak na poti. Potovanje se nikoli ne konča, kalejdoskop podob in čustev se vrti dalje. Vsak večer pripravljen na novo presenečenje v taktu skupine na poti neskončnega iskanja radosti.

Pippo Delbono je mednarodno uveljavljen italijanski režiser, igralec, prejemnik številnih nagrad in ustanovitelj skupine Compagnia Pippo Delbono, s katero redno gostuje na največjih gledaliških festivalih po svetu.

* * *

Sklop: Mednarodni program

Predstava bo v Stari dvorani, traja 2 uri in nima odmora. Predstava je v italijanskem jeziku s slovenskimi nadnapisi.

Produkcija: Compagnia Pippo Delbono (IT), Emilia Romagna Teatro Fondazione (IT), Théâtre de Liège (BE), Le Manège Maubeuge – Scène Nationale (FR)
Premiera: 1. 3. 2018, Arena del Sole Bologna, Italija

OPOZORILO: V predstavi je uporabljen stroboskop.

* * *

Avtor in režiser: Pippo Delbono
Avtor cvetne kompozicije: Thierry Boutemy
Avtorji glasbe: Pippo Delbono, Antoine Bataille, Nicola Toscano in drugi
Oblikovalec svetlobe: Orlando Bolognesi
Oblikovalec zvoka: Pietro Tirella
Kostumografinja: Elena Giampaoli
Scenograf: Gianluca Bolla
Vodja produkcije: Alessandra Vinanti
Organizatorka: Silvia Cassanelli
Tehnični direktor: Fabio Sajiz

Zasedba:
Dolly Albertin, Gianluca Ballarè, Bobò, Margherita Clemente, Pippo Delbono, Ilaria Distante, Simone Goggiano, Mario Intruglio, Nelson Lariccia, Gianni Parenti, Pepe Robledo, Zakria Safi, Grazia Spinella.

Podrobnosti

Datum:
28. oktobra, 2018
Čas:
17:30 - 19:30