Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KVARTET SAKSOFONOV ARCIS, FERHAN IN FERZAN ÖNDER

12. februarja, 2021 19:30 - 20:30

Spored:
Sergej Rahmaninov: Simfonični plesi, op. 45 – I. Non allegro (prir. Miha Ferk)
Sergej Prokofjev: Suita iz baleta Romeo in Julija (prir. Miha Ferk)
***
Aleksej Igudesman: Ruska plesna suita za kvartet saksofonov in klavirski duo
Združilo se je nekaj izjemno nadarjenih in res zagnanih mladih saksofonistov, ki navdušenje nad klasiko družijo z iskreno strastjo do sodobne glasbe, in ta redka oblika komorne glasbe – kvartet saksofonov – je vzcvetela v edinstveno pojavnost na klasičnoglasbenih koncertnih odrih. Med njimi prednjači mlada zasedba Arcis s sedežem v Munchnu, katere član je tudi izjemni slovenski saksofonist Jure Knez, ki navdušuje s svojo prodornostjo, avtentičnostjo ter karizmatičnim nastopom. Prav ta spoj odličnosti in neposrednosti je pritegnil tudi pozornost slovitih sester pianistk Ferhan in Ferzan Önder . Dvojčici, ki prihajata iz Turčije, tvorita duo, v katerem se individualnost in sorodnost dopolnjujeta v popolnem prepletu. Evropske poslušalce sta začarali s svojo uglašeno intenzivnostjo in značilnim prirojenim čutom za ritmično diferenciranost, s katerim vsaki glasbi vlijeta nov zagon.
Ognjevita igra, ki poka po šivih od nebrzdane zanesenosti, je tisto, kar se zgodi, ko se pestro mednarodno sestavljena zasedba teh šest glasbenikov sreča na odru.
Zato tudi ne preseneča, da so za temo svojega koncertnega sporeda izbrali ognjevite ruske plesne ritme. Tako bomo slišali raznoliko glasbo: od klasičnih mojstrovin (v priredbi Mihe Ferka, še enega briljantnega slovenskega saksofonista in skladatelja) do iskrivega dela duhovitega glasbenega violinista, skladatelja in pronicljivega komedijanta Alekseja Igudesmana. Takšno mešanico temperamentov, duhovitosti in tradicij redko slišimo na našem odru!

Podrobnosti

Datum:
12. februarja, 2021
Čas:
19:30 - 20:30