Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KVARTET DOVER

28. januarja, 2020 19:30 - 22:00

Glasbeniki Dover Quartet – violinista Joel Link in Bryan Lee, violistka Milena Pajaro-van de Stadt ter violončelist Camden Shaw – so prepričani, da si poslušalci zaslužijo več kot le glasbo in izvedbe, ki (pre)hitro očarajo. Kvartet Dover torej ne stavi na prvi vtis in se dobro zaveda, da je pot do vrhunca pogosto zapletena in da vztrajnost odpira mnoga vrata.

Za mednarodni sloves tega mladega ameriškega kvarteta je v prvi vrsti poskrbela zmaga na uglednem tekmovanju Banff v Kanadi. Glasbeniki so kasneje prejeli še nagrado Kvarteta Cleveland in štipendijo Avery Fisher. Podpora domačih inštitucij jim je omogočila mednarodne nastope, s katerimi so prepričali kritika časopisa The Chicago Tribune, ki je zapisal »da imajo [glasbeniki] v sebi tisto, zaradi česar lahko postanejo naslednji Godalni kvartet Guarneri«, in New Yorkerja, ki je kvartet razglasil za »trenutno najboljši mladi ameriški kvartet«. Prav tako so glasbeniki prepričali slavnega režiserja Davida Lyncha, ki jih je povabil na svoj Festival of Disruption. Kvartet muzicira v pomembnih koncertnih dvoranah Severne Amerike, pogosto z zvezdniškimi glasbeniki, kot sta na primer violinistka Janine Jansen in pianist Jean-Yves Thibaudet (z njima so nastopili v dvorani Carnegie).

Glasbenike občinstvo na različnih koncih sveta pozna po njihovem prodornem mladostnem zagonu, odločni ritmičnosti in mehkem fraziranju. Številni uspehi, ki so jih doživeli v prvih letih delovanja, jih še utrjujejo v prepričanju, da je njihov pristop h klasični glasbi pravi: temelji na pozornosti do najzahtevnejše glasbe ter spoštovanju glasbenega čuta svojega poslušalstva. S Kvartetom Dover se nam tako zagotovo obeta intenziven koncert.

✨ 3. koncert Komornega cikla 2019/2020

Izvajalci:
Kvartet Dover (Dover Quartet)
Joel Link, violona
Bryan Lee, violina
Milena Pajaro-van de Stadt, viola
Camden Shaw, violončelo

Spored:
Ludwig van Beethoven: Godalni kvartet št. 6 v H-duru, op. 18, št. 6
Benjamin Britten: Godalni kvartet št. 1 v D-duru, op. 25
***
Paul Hindemith: Godalni kvartet št. 3 v C-duru, op. 16

✨ Več informacij: http://bit.ly/2kwaqvC

Podrobnosti

Datum:
28. januarja, 2020
Čas:
19:30 - 22:00