Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KRILA GOLOBICE

15. marca, 2019 20:00 - 30. marca, 2019 21:30

Izjemna in nadvse inteligentna mlada ženska z malo sredstvi, Kate Croy, je zaljubljena v Mertona Densherja, nadarjenega moža prav tako bornih sredstev in obetov. Oba sta željna vsega, kar bi jima ponujalo bogato življenje. Spoznata umirajočo, zelo mlado ameriško dedinjo, Milly Theale, ki je sama že zagledana v Mertona. Kate Croy pride na idejo, da bi se njen zaročenec moral posvetiti dedinji in se z njo poročiti. Ko bo umrla in bo on podedoval njeno premoženje, se bosta lahko poročila; tako bosta prišla do svojega velikega bogastva in svojega veličastnega življenja. Načrt skorajda uspe, a dedinja izve, da sta njena nova prijateljica Kate Croy in njen domnevni ljubimec zaročena. V grenkem razočaranju podleže svoji bolezni. Toda preden umre, napravi nenavadno volilo, in mladeniču, ne glede na vse, zapusti premoženje. Mladenič, ki nad prevaro nikoli ni bil navdušen, sedaj, kot pravi, ne more preprosto vzeti njenega denarja in izpeljati načrta. Namesto tega svoji zaročenki predlaga, da vrneta bogastvo in se poročita »tako, kot je bilo«. A videti je, da sta oba spoznala, in zaročenka konča roman s temi besedami, da nikoli več ne more biti »tako, kot je bilo«. (Robert B. Pippin)

Prvo slovensko dramsko adaptacijo romana Krila golobice bo na oder Stare dvorane postavil Matjaž Berger, eden izmed estetsko najbolj profiliranih slovenskih režiserjev, ki bo v Drami SNG Maribor režiral prvič.

Režija: Matjaž Berger

Zasedba
Kate Croy – Nataša Matjašec Rošker
Merton Densher – Petja Labović
Milly Theale – Eva Kraš
Maud Lowder – Ksenija Mišič
Susan Stringham – Minca Lorenci
Lord Mark – Kristijan Ostanek
Lionel Croy – Bojan Maroševič
Henry James – Pavle Ravnohrib

Avtorica adaptacije romana in dramaturška sodelavka Eva Mahkovic, scenograf Marko Japelj, kostumograf Alan Hranitelj, lektor Jože Faganel, skladatelj Peter Penko, koreografinja Valentina Turcu, oblikovalec svetlobe Simon Žižek, oblikovalec zvoka Uroš Ban

Podrobnosti

Začetek:
15. marca, 2019 20:00
Konec:
30. marca, 2019 21:30