Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KONS MB X KMŠ // DELAVNICA: PIKSLBROŠKA / SPAJKANJE

19. maja, 2021 17:00 - 20:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, Mladinski kulturni center Maribor in Klub Mariborskih študentov v sredo, 19. maja ob 17. uri vabita študente na brezplačno delavnico izdelave interaktivne PiksLBroške.
Naša oblačila povedo dosti o nas, a nobeno ne pove toliko kot PiksLBroška. Z njo lahko namreč določiš točno kaj bo povedala in ni nujno, da pove kaj o tebi, lahko izpiše katero koli besedilo, ki ga boš sprogramiral v njen čip!
Prva delavnica bo namenjena izdelavi – torej spajkanju elementov na ploščico. Na delavnici boš tako izdelal/a broško, na katero boš preko mikrokrmilnika čez 14 dni sprogramiral/a besedilo ali celo piksel sliko, ki se bo nato prikazovala kot kratka animacija.
PiksLBroška ni samo prva delavnica, ki jo bomo izvedli v okviru sodelovanja konS MB x KMŠ, je tudi prva delavnica, ki je bila v okviru projekta konS razvita v Mariboru!
Klub mariborskih študentov in konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost sta združila moči in v naslednjih mesecih pripravljata za študente zanimive intermedijske pustolovščine v polju presečišča znanosti, umetnosti in tehnologije. Ker intermedijska umetnost vključuje vse možne oblike udejstvovanja, od čisto tehnoloških aktivnosti do pogovorov, ste k projektu vabljeni vsi, ki vas zanimajo nova odkritja! Imate več možnosti sodelovanja. Lahko se nam pridružite na mesečnih delavnicah, kjer bomo spajkali, sestavljali, raziskovali,… lahko se pridružite ekipi razvijalcev delavnic, lahko pa se izobrazite za mentorja delavnic! Glede vseh aktualnosti vas bomo seveda sproti obveščali.
Okej, to se sliši super, what’s the catch? Ni ga 🙂 Projekt konS je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”, ki ga sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in je torej finančno podprt, vsebine morajo samo doseči čim večje število ljudi in jih vključiti v te zanimive aktivnosti.
Platforma konS sooblikuje 9 partnerskih organizacij iz cele Slovenije, v Mariboru pa je baza projekta v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti 18, a se aktivnosti dogajajo in se bodo dogajale povsod po mestu, enkrat mesečno tudi v KMŠjevi Pisarni!
PRIJAVI SE

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.
Delavnice se izvajajo ob upoštevanju odlokov o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2.
Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podrobnosti

Datum:
19. maja, 2021
Čas:
17:00 - 20:00