Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KONS MB X KMŠ // DELAVNICA: AUDIY

16. junija, 2021 17:00 - 20:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, Mladinski kulturni center Maribor in Klub Mariborskih študentov v sredo, 16. junija ob 17. uri vabita študente v Kulturni inkubator na brezplačno delavnico izdelave lastnega zvočnega efektorja.
Delay echo efekt z zakasnjenim in ponavljajočim predvajanjem zvočnega posnetka ustvarja podoben učinek odmevu zvoka v veliki dvorani. Udeleženci bodo na 3-urni delavnici izdelali vsak svoj efekt, ki se v popularni in elektronski glasbi uporablja npr. za ustvarjanje gosto prekrivanih tekstur not z ritmi, ki dopolnjujejo glasbo in spoznali še številne druge možnosti uporabe. Efekt bodo poleg jack vhoda/izhoda in kontrolnih gumbov opremili še s posebnimi vmesniki za nadzor delovanja.
PRIJAVA: Udeležba na delavnici je brezplačna, izdelek ostane v lasti udeležencev. Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na: https://www.1ka.si/a/343447
PRIJAVI SE
Klub mariborskih študentov in konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost sta združila moči in v naslednjih mesecih pripravljata za študente zanimive intermedijske pustolovščine v polju presečišča znanosti, umetnosti in tehnologije. Ker intermedijska umetnost vključuje vse možne oblike udejstvovanja, od čisto tehnoloških aktivnosti do pogovorov, ste k projektu vabljeni vsi, ki vas zanimajo nova odkritja! Imate več možnosti sodelovanja. Lahko se nam pridružite na mesečnih delavnicah, kjer bomo spajkali, sestavljali, raziskovali,… lahko se pridružite ekipi razvijalcev delavnic, lahko pa se izobrazite za mentorja delavnic! Glede vseh aktualnosti vas bomo seveda sproti obveščali.
Okej, to se sliši super, what’s the catch? Ni ga 🙂 Projekt konS je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”, ki ga sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in je torej finančno podprt, vsebine morajo samo doseči čim večje število ljudi in jih vključiti v te zanimive aktivnosti.
Platforma konS sooblikuje 9 partnerskih organizacij iz cele Slovenije, v Mariboru pa je baza projekta v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti 18, a se aktivnosti dogajajo in se bodo dogajale povsod po mestu, enkrat mesečno tudi v KMŠjevi Pisarni!
Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podrobnosti

Datum:
16. junija, 2021
Čas:
17:00 - 20:00