Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

konS @ Inkubator: Robotsko vesoljsko vozilo

7. maja, 2022 10:00 - 13:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v soboto, 7. maja, ob 10. uri vabijo na brezplačno delavnico izdelave vesoljskega vozila.

Delavnica bo zajemala izdelavo in programiranje robotskega vozila ter izdelavo predmetov, ki so povezani z vesoljem in jih bo vozilo potiskalo, dvigovalo, obračalo ali počelo, kar si bodo otroci zamislili (in znali sprogramirati). Načrt za vozilo in predmete si otroci izberejo sami ali pa sestavljajo kocke LEGO Mechanics po lastnem navdihu.

Da bo vesoljska izkušnja bolj pristna, se bodo robotska vozila premikala in opravljala naloge na podlagi, ki je bila razvita za tekmovanje First LEGO League.

Znanstveno tehnološki napredek nam je v zadnjih desetletjih omogočil, da lahko danes bolje razumemo vesolje in ovire, ki nas čakajo pri potovanju na druge planete. Človeštvo je skozi zgodovino premagalo meje svojih fizičnih in mentalnih sposobnosti. Tako kot znanost in tehnologija, je pri osvajanju vesolja pripomogla velika mera kreativnosti in ustvarjalnosti. Umetniške in vizionarske stvaritve so skozi vso zgodovino navdihovale znanstvenike pri projektiranju vesoljskih plovil, ki so prvega človeka popeljala v neizmerno vesolje.

Z uporabo kock LEGO Mechanics ter veliko mero umetniškega navdiha bodo sodelujoči izdelali predmete, povezane z vesoljem. S strokovno pomočjo mentorjev bodo programirali robotsko vozilo tako, da bo samodejno opravljalo naloge, ki si jih bodo otroci zamislili.

Delavnice so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna prijava na tej povezavi oz. klikom na spodnji gumb. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo kapacitete, vas bomo o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

foto: arhiv konS

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
7. maja, 2022
Čas:
10:00 - 13:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator