Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

konS @ Inkubator // PiksLBroŠka

28. decembra, 2021 17:00 - 20:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v torek, 28. decembra, ob 17. uri vabita otroke med 9. in 14. letom na brezplačno delavnico izdelave lastne PiksLBroŠke.

Naša oblačila povedo dosti o nas, a nobeno ne pove toliko kot PiksLBroška. Z njo lahko namreč določiš točno kaj bo povedala in ni nujno, da pove kaj o tebi, lahko izpiše katero koli besedilo, ki ga boš sprogramiral v njen čip!

Na delavnici boš poleg ostalih elementov v vijoličasto ohišje spajkal tudi majhne led lučke, ki bodo tvorile ekranček večjih “pikslov” in bodo prikazovale tekst ali pa celo preproste animacije!

Delavnice so namenjene otrokom med 9. in 14. letom in so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna prijava na tej povezavi oz. klikom na spodnji gumb. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo kapacitete, vas o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

foto: Rampalab

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
28. decembra, 2021
Čas:
17:00 - 20:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator

Organizator

kons