Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KONS @ INKUBATOR // BRIDA: SINTISAJZER TEENSY

17. junija, 2021 16:00 - 19:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v četrtek, 17. junija, ob 17. uri vabita mlade nad 10. letom starosti na brezplačno delavnico izdelave lastnega sintesajzera.
V maju in juniju v Inkubatorju gostuje ekipa pravih tehnoloških odštekancev, ki svoje delavnice razvijajo z mislijo na interaktivnost in z namenom, da intermedijo na čim preprostejši in zabaven način približajo otrokom! V treh delavnicah bomo dodobra spoznali njihov pogled na tehnologijo in z zabavnimi aktivnostmi sestavljali, slikali, programirali in se igrali.
Tokrat priljubljeno delavnico izdelave lastnega sintisajzerčka pripravljamo tudi za otroke! Izdelan inštrument si bodo po delavnici lahko odnesli domov in na njem ustvarjali svoje zvočne mojstrovine.
Na delavnici se bomo spoznali z razvojno ploščico Teensy ter preizkusili, kako iz nje dobimo zvok. Z uporabo Teensy 3.2 in nekaterih osnovnih elektronskih komponent (kot so potenciometri in gumbi) bomo sestavili elektronsko zvočilo z dvema oscilatorjema, ki ga bomo poimenovali TeenSYNTH!
Delavnica bo pokrila številne koristne informacije za začetnike, na primer, kako s Teensy orodjem za oblikovanje zvočnega sistema ustvariti oscilator ter pokukali v Arduino kodo in jo prilagodili tako, da bomo sintisajzerju lahko prosto dodajali potenciometre in senzorje.
Vsak udeleženec bo na delavnici dobil tudi priročni Labbook z vsemi informacijami za nadaljnje učenje in samostojno raziskovanje, domov pa odnesel tudi čisto svoj TeenSYNTH.
Udeležba na delavnici je brezplačna, izdelek pa ostane v lasti udeležencev.
Delavnica bo potekala v angleščini in je namenjena otrokom 10+. V kolikor bo to potrebno, bo za prevod v slovenščino poskrbljeno, udeležba na delavnici pa bo izredno dobra priložnost za vajo angleščine.
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na https://www.1ka.si/a/343445.
PRIJAVI SE
Delavnice za otroke in mlade, ki se izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.
Delavnice se izvajajo ob upoštevanju odlokov o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2.
Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.
Več o konS @ Inkubator: https://mkc.si/inkubator
Več o projektu konS: https://kons-platforma.org/
Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podrobnosti

Datum:
17. junija, 2021
Čas:
16:00 - 19:00