Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KONS DELAVNICA ≑ ROSI GRILLMAIR: KODNA POEZIJA

23. aprila, 2021 16:00 - 18:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, Slam zverine in MKC Črka 23. 4. 2021 ob 16. uri, ob Dnevu knjige vabijo na delavnico Kodne poezije, ki jo bo izvedla umetnica, programerka in predavateljica na področju umetnosti, kulture in tehnologije Rosi Grillmair!
π™°πš›πš πšŒπš›πšŽπšŠπšπšŽπ™±πšŽπšœπšπ™Ώπš’πšŽπšŒπšŽ(){
π™°πš›πš πš–πšŠπšœπšπšŽπš›πš™πš’πšŽπšŒπšŽ = πšŒπš›πšŽπšŠπšπšŽ();
πš›πšŽπšπšžπš›πš— πš–πšŠπšœπšπšŽπš›πš™πš’πšŽπšŒπšŽ;
}
/πšπš˜πšœπš’ π™Άπš›πš’πš•πš•πš–πšŠπš’πš›
Koda je oblika pisnega izraΕΎanja, podobna poeziji. Za vsako vrstico kode stoji namen.
Deluje na preseku človeΕ‘ke in strojne interakcije – njena performativnost sluΕΎi stroju, ki kodo izvrΕ‘i, njena berljivost, opisnost, pa je pomembna za človeΕ‘kega bralca. Obenem reprezentira in izvrΕ‘uje. Potek iste naloge lahko zapiΕ‘emo v različnih jezikih in na različne načine. Zato je koda vedno subjektivna oblika komunikacije, preΕΎeta z osebnostjo in slogom pisca.
Na delavnici bomo vrstice kode primerjali s poezijo, spoznali žanr kodne poezije, jo poskusili interpretirati in napisati lastne kodne pesmi. V soboto, 24. aprila, pa boste lahko svoje pesmi, ki so nastale na delavnici, tudi predstavili na slam dogodku Ožuljeni jezik v organizaciji MKC Črke in Slam zverin.
Na delavnico vabimo tako vse, ki Ε‘e nikoli niste napisali vrstice kode, kot tudi programerje, ki ΕΎelite eksperimentirati z jezikom, ki ga uporabljate vsak dan!
πšπš˜πš›(π™Έπš—πšπšŽπš›πšŽπšœπš πš’ : πšŠπš•πš•π™Έπš—πšπšŽπš›πšŽπšœπšπšœ)
πšŒπš˜πšπšŽπš›πšœ.𝚊𝚍𝚍(πš—πšŽπš  π™²πš˜πšπšŽπš›(πš’));
/π™²πš‘πšŠπš˜πšœ π™²πš˜πš–πš–πšžπš—πš’πšŒπšŠπšπš’πš˜πš— π™²πš˜πš—πšπš›πšŽπšœπšœ
/πš‹πšŽπš›πš’: “π™Έπš— πš˜πš›πšπšŽπš› 𝚝𝚘 𝚞𝚜𝚎 πšπšŽπšŒπš‘πš—πš˜πš•πš˜πšπš’ πšπš˜πš› πšπš’πšπšπšŽπš›πšŽπš—πš πš—πšŽπšŽπšπšœ πšŠπš—πš πš’πš—πšπšŽπš›πšŽπšœπšπšœ, 𝚠𝚎 πš—πšŽπšŽπš πšπš’πšπšπšŽπš›πšŽπš—πš πš™πšŽπš˜πš™πš•πšŽ.”
VEČ O KODNI POEZIJI
https://bit.ly/39LFZZ8 (Grillmair, Rosi. (2019). Code and Poetry An Exploration of Logic throughout Art, Computation and Philosophy.)
wiki.ljudmila.org/Kodna_poezija
PRIJAVA:
Udeležba na delavnici je brezplačna. Delavnica bo potekala na spletu, v angleőkem jeziku. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (15 udeležencev) na: https://www.1ka.si/a/336564
MENTORICA:
Rosi Grillmair (1991) je umetnica, programerka in predavateljica na področju umetnosti, kulture in tehnologije v svojem domačem kraju Linz v Avstriji. Predava o temah, kot so umetna inteligenca in umetnost, makerska kultura in kreativno kodiranje. Njena dela so bila razstavljena na mednarodnih umetniőkih festivalih in razstavah.

konS ≑ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij MreΕΎa centrov raziskovalnih umetnosti in kulture.
Partnerji: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona zavod, @ LJUDMILA, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici

Podrobnosti

Datum:
23. aprila, 2021
Čas:
16:00 - 18:00