Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KONCERT SAMOSPEVOV Z MARTINOM SUŠNIKOM IN NEJCEM LAVRENČIČEM

18. septembra, 2021 21:30 - 22:30

Koncertni cikel SAMOSPEVANJE
Kernerjeve pesmi
Večer samospevov R. Schumanna na besedila J. Kernerja

Martin Sušnik – tenor
Nejc Lavrenčič – klavir

Mlad PerArtem
Anea Mercedes Anžlovar – sopran
Tim Jančar – klavir

Polona Plaznik – sopran
Jan Pušnik – klavir

MARIBOR
SNG Maribor
18. septembra 2021, ob 19.30

VSTOPNICE
10,00 € – za posamezni koncert
15,00 € – za dva koncerta (18. 9. 2021 ob 17.30 in 19.30 h)

Prodajna mesta: uro pred dogodkom
Rezervacija vstopnic: info@perartem.si

TENORIST MARTIN SUŠNIK je v Sydneyju rojen tenor, ki je na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Piji Brodnik zaključǐlj študij petja s Summa cum laude.

Hitro je postal eden vodilnih liričnih tenorjev, ki uživa mednarodno kariero na svetovnih odrih.
Je prejemnik številnih nagrad doma in v tujini. Že v času študija je prejel študentsko Prešernovo nagrado in Svečano listino Univerze v Ljubljani za najboljše študijske dosežke, v letu 2021 pa je tudi prejel Glazerjevo listino Mestne občine Maribor za umetniške dosežke. Med pomembnimi številnimi prvimi nagradami na pevskih tekmovanjih je tudi prva nagrada na 14. tekmovanju v opernem petju G. Martinelli – A. Pertile v Montagnani (Italija), ki ga je popeljala na znameniti Festival Verdi, kjer je v režiji znamenitega režiserja Piera Luigija Pizzija in pod dirigentskim vodstvom maestra Francesca Pasqualetija poustvaril vlogo Edoarda di Sanvala v Verdijevi operi Un giorno di regno. S svojim elegantnim fraziranjem, s čudovitim tonom in vokalno bravuro je navdihnil italijanske kritike in javnost.
Povabljen je bil tudi na znameniti festival Luglio Musicale Trapanese, kjer je pel zahtevni tenorski part v scenski kantati Carmina Burana skladatelja Carla Orffa. V tujini je tako že nekajkrat gostoval v Teatru Verdi v Trstu, stalno gostuje v HNK Zagreb, predstavil se je pa tudi v hrvaških opernih hišah v Splitu in na Reki, gostoval je v pariški Operi Comique in v Kraljevi operi v Versaillesu, v Opernem centru Galine Višnevskaye v Moskvi in na mnogih koncertnih festivalih v Evropi.

Od njegovega zmagoslavnega prvenca kot Romualdo v Kogojevih Črnih maskah na EPK 2012 redno nastopa na velikem odru SNG Maribor.

Danes je stalni član solističnega ansambla in se lahko pohvali z več̌ kot petindvajsetimi odpetimi vlogami v mariborskem gledališču.

Najbolj odmevne vloge so Faust (Gounod, Faust), Rodolfo (Puccini, La Boheme), Rinuccio (Puccini, Triptih), Gabriele Adorno (Verdi, Simon Boccanegra), Alfredo (Verdi, Traviata), Vojvoda Mantovanski (Verdi, Rigoletto), Grof Almaviva (Rossini, Seviljski brivec), Lindoro (Rossini, Italijanka v Alžiru), Tamino (Mozart, Čarobna piščal), Don Ottavio (Mozart, Don Giovanni), Belmonte (Mozart, Ugrabitev iz seraja), Nemorino (Donizetti, Ljubezenski napoj), Ernesto (Donizetti, Don Pasquale), Lenski (Čajkovski, Jevgenij Onjegin), Elvino (Bellini, Mesečnica), Loge (Wagner, Rensko zlato), Lindoro (Rossini, Italijanka v Alžiru), Chevalier de la Force (Poulenc, Dialogi karmeličank), Camille de Rosillon (Lehár, Vesela vdova) in druge.

NEJC LAVRENČIČ je glasbeno šolanje pričel na SGBŠ Maribor v razredu Tatjane Dvorak. Kasneje je postal tudi varovanec pianistke in pedagoginje Marine Horak. Dodiplomski in magistrski študij je opravljal na Kraljevem konservatoriju v Bruslju v razredu A. Madžara in J. Michielsa. Poleg klavirja je magistriral še iz komorne igre, sočasno pa opravil še specializacijo na področju interpretacije samospeva pod okriljem Uda Reinemanna in njegovih gostujočih umetnikov. Koncertno deluje v Sloveniji, Franciji, Belgiji, Španiji, Hrvaški, Italiji, Švici, koncertne turneje pa so ga popeljale tudi na gostovanja v ZDA, Kanado in Azijo. Sodeluje s priznanimi tujimi in domačimi umetniki kot so pevci Sabina Cvilak, Marcos Fink, Mojca Vedernjak, Theresa Plut, Barbara Jernejčič Fürst, Juliette de Massy, Cristina Segura, Artur Rozek, Darko Vidic, Katja Konvalinka, Nataša Zupan, Arianna Rinaldi, Soumaya Hallak ter instrumentalisti Andrej Zupan, Luka Železnik, Magdalena Sas, Isabel Dunlop in drugi. Je prejemnik več nagrad na mednarodnih tekmovanjih, priznanj za ustvarjalnost in štipendij. Redno snema za Radio Slovenija. Deluje koncertno in pedagoško na področju klavirske in komorne igre ter interpretacije samospeva. Je umetniški vodja Kulturno umetniškega zavoda PerArtem in koncertnega cikla nekoč znanega kot Glas iz davnine, danes pa Samospevanje v Slovenski filharmoniji in SNG Maribor. V letu 2019 je kot eden najvidnejših interpretov samospeva in komorne glasbe prejel štipendijo Ministrstva za kulturo RS.
VSTOPNICE
10,00 € – za posamezni koncert
15,00 € – za dva koncerta (18. 9. 2021 ob 17.30 in 19.30 h)

Prodajna mesta: uro pred dogodkom
Rezervacija vstopnic: info@perartem.si

Podrobnosti

Datum:
18. septembra, 2021
Čas:
21:30 - 22:30