Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KONCERT: SABINA VOSTNER

8. marca, 2019 21:00 - 23:00

“Gre za izkušnjo, namenjeno globokemu poslušanju, kjer se glasba prepleta s poezijo in minimalističnimi glasbenimi vložki.”

Skupaj s Sabino dobite paket Trio. Je kantavtorica, pesnica in pisateljica. Svojo dušo je prodala akustičnemu folk-pop ritmu in se odpravila na potovanje.

Zametke svoje glasbene poti opiše kot vokalno sobivanje pri projektu Allegro non troppo, z izdanim CD-jem Per intervalla insaniae, 2006. Nadaljuje v novo ero igranja kitare pri Etbinu Stefančiču in slednje nas pripelje do ustanovitve glasbene zasedbe Swarga in izdaje CD-ja To the Sun, 2011.

Z njimi je obiskala različne odre evropskega sveta (Hrvaška, Malta, Italija, Španija…) ter predstavljala Maribor kot Evropsko prestolnico kulture, leta 2012 v Belgiji.

Oktobra 2012 je izdala svojo pesniško zbirko Potovanja duše, v njeni pesniško-pisateljski zgodovini pa lahko najdemo tudi razne pravljice in zgodbe. Jeseni 2015 je izšel njen prvi samostojni album z naslovom Following the birds, katerega so soustvarili razni glasbeniki – Laco Zach, Gal Furlan, Matej Srebrnič, Dan Zelisko in Boštjan Zobec.

Glasbi se predaja v dveh maternih jezikih, v slovenščini in ruščini, piše pa tudi v angleščini. Na odru bo Sabina prelivala poezijo z glasbo ter vas popeljala skozi neskončnost in naprej.

Vljudno vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
8. marca, 2019
Čas:
21:00 - 23:00