Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Koncert Funk Fact

20. oktobra, 2023 20:00

Vabljeni na funky kaos v Vetrinjca! Vstopnice že na voljo na šanku – 8 EUR predprodaja, 10 EUR na dan koncerta.
Funk Fact je zasedba štirih prijateljev, ki se poznajo že predolgo in ki so igrali v različnih kombinacijah po najrazličnejših zasedbah, zaradi česar se jim je (mogoče malo) zmešalo … Kot rezultat tega kaosa je nastal Funk Fact, kjer ustvarjajo funky avtorske komade s primesmi vsega možnega.
To sodelovanje je na tej poti že postreglo s popevko tedna na Val202 in zagotovilo redno gostovanje funka na radijskih frekvencah. Neznani YouTube komentator enega izmed njihovih videov pravi: »Tight, right, outta sight!«
Obljuba o izzidu debitantskega albuma se je kuhala zelo dolgo, letos pa je Unexplainable končno zaživel. ali kot je v recenziji albuma za portal Koridor zapisal Jure Malič: “Album Unexplainable te že s prvimi takti nepričakovano “pofunka” v edinstvenem groovu, ob katerem začneš neprostovoljno migati tudi na javnih mestih.”
Pridite in neprostovoljno pomigajte z njimi tudi vi!
Funk Fact so:
Leon Firšt (klaviature) je eden najbolj izvajanih in največkrat nagrajenih slovenskih skladateljev mlajše generacije, multiinštrumentalist in aranžer, za katerega je značilna žanrska fluidnost, saj se kot avtor in izvajalec uspešno loteva sodobne klasične glasbe, filmske glasbe, muzikalov, jazza, popa…
Alen Kovše (vokal, kitara), znan tudi kot frontman skupine Take Off in “John Lennon” enega najuspešnejših Beatles tribute bendov na svetu, je eden najprodornejših moških vokalov na sceni ter šolan jazz kitarist, ki mu pa ni niti najmanjši problem pohoditi tudi kakšen drive pedalček.
Jaka Krušič (bas) je zelo zaželjen mendarodno aktiven jazz kontrabasist in izkušen bas kitarist, član prenekatere ritem sekcije, ki včasih za Funk Fact napiše tudi kakšno zakomplicirano besedilo.
Gregor Hrovat (bobni) je magistriran tolkalist, ki ima za sabo veliko uspehov na tekmovanjih in solističnih nastopov z orkestri, zadnja leta pa je prepoznaven kot eden najbolj iskanih session bobnarjev v Sloveniji.
Povezava do streaming platform: https://hyperfollow.com/FunkFact
IG: Instagram | FUNK FACT (@funkfactmusic)
FB: Facebook | FunkFact
Spletna stran: Funk Fact | Funky Music (funkfactmusic.com)

Podrobnosti

Datum:
20. oktobra, 2023
Čas:
20:00
Kategoriji:
,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/298601219574052

Organizator

Vetrinjc – bar coda