Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KOLESARSKO VODSTVO PO MARIBORSKIH DREVESIH

28. septembra, 2019 11:00 - 15:00

Kolesarsko vodstvo po mariborskih drevesih
zbirno mesto: UGM, Strossmayerjeva 6
sobota, 28. september 2019, 11.00
vodi: Miran Krivec, univerzitetni diplomirani inženir krajinske arhitekture, konservatorski svetnik na Zavodu za varstvo kulturne dediščine

Vabljeni na posebno kolesarsko vodstvo, ki ga navdihuje prodajna razstava Tine Konec Transparetnosti, ki je v Umetnostni galeriji Maribor še do nedelje 29. septembra. Navdih Tine Konec so drevesa, predvsem iglavci. Mlada umetnica z najpreprostejšimi likovnimi sredstvi ustvarja senzibilne in občutene podobe dreves, ki delujejo sveže in sodobno.
Pod strokovnim vodstvom Mirana Krivca bomo obiskali nekatera posebna drevesa v mestu, spoznali zgodbe povezane z njimi in okrepili zavedanje o pomenu ohranjanja dreves v mestnem okolju. Začeli bomo s platano v bližini UGM, ki je ena največjih v mestu. Nadaljevali bomo do mestnega parka, ki velja za najlepši mestni park v Sloveniji. Združuje veliko pestrost drevesnih in grmovnih vrst, vodne motive in arhitekturne elemente. Tomšičev drevored divjega kostanja je edini izven parka, ki ni obcestni in je namenjen izključno pešcem. Zvedeli bomo zanimivo zgodbo o tem zakaj so med divjimi kostanji zasajene štiri lipe. Naslednja postaja bo drevored kavkaškega oreškarja, ki je edini v Sloveniji. Gre za eksotično drevesno in neobičajno drevoredno vrsto. Vodstvo bomo zaključili s častitljivim hrastom pri Minoritih, ki je največje in najstarejše drevo v starem mestnem jedru.
Primerno tudi za večje otroke. V primeru rahlega dežja vodstvo s pelerinami. V primeru močnejšega dežja vodstvo odpade.
Udeležba brezplačna.

Podrobnosti

Datum:
28. septembra, 2019
Čas:
11:00 - 15:00