Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KOLESARSKO MESTO V ENEM MANDATU – ZGODBA IZ SEVILJE

15. marca, 2019 18:00 - 20:00

Sevilja je mesto na jugu Španije, ki je v zelo kratkem času drastično spremenila svojo podobo. Iz avtomobilskega mesta se je spremenila v kolesarsko mesto. Številne avtomobile, ki so zasedali ulice po vsem mestu so izpodrinile dvosmerne kolesarske steze. Na več kot 200 lokacijah po mestu pa so se pojavile postaje za izposojo koles.
Vse to se ni zgodilo naključno, ampak je posledica dolgotrajnih prizadevanj kolesarskih iniciativ in prehoda njihovih ključnih akterjev iz civilne v politično sfero.

Več o tem nam bo v svoji predstavitvi povedal Pedro Malpica, profesor sociologije na Univerzi v Sevilji, kolesarski aktivist in raziskovalec, ki je trenutno gostujoči predavatelj na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru.

Kot dolgoletni član kolesarskega društva Acontramano iz Sevilje nam bo iz prve roke povedal na kak način je možno v tako kratkem času narediti zgodbo o uspehu tudi v Mariboru.

Pogovor bo povezoval Josip Rotar, prometni inženir in kolesarski strokovnjak ter mestni svetnik Liste kolesarjev in pešcev.

Več o sami temi lahko preberete tudi v intervjuju z gostom, ki je bil pred leti objavljen na hrvaškem portalu H-Alter:

http://www.h-alter.org/vijesti/ako-moze-sevilla-moze-i-zagreb

In članek na Cycling Embassy:

https://www.cycling-embassy.org.uk/blog/2017/05/12/cycling-in-seville-never-mind-the-width-feel-the-network

Podrobnosti

Datum:
15. marca, 2019
Čas:
18:00 - 20:00