Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Knjižnica tete Rose: Mladi, kako se organizirati?

15. junija, 2023 18:00

Ob 29. obletnici KC Pekarna te v četrtek, 15. 6. 2023, ob 18.00 v okviru programa Knjižnica tete Rose vabimo na pogovor s Coco Kelner (Berlin) in Zalo Marolt (Domžale) ter branje Zalinih pesmi.

V okvirju praznovanja obletnce Pekarne smo za srečanje Knjižnice tete Rose pripravile pogovor preko spleta z gostjo Coco Kelner iz Berlina, ki je več let delala v organizaciji European Youth for Action. Govorile bomo o  njenih izkušnjah pri delu v tej nadvse zanimivi mreži posameznic in posameznikov, grassroots organizacij in kolektivov, ki se zavzemajo za spremembe v svojih skupnostih, in sicer na okoljskem, družbenem, političnem in ekonomskem področju. Prav tako se bomo o konkretnih  izkušnjah in ugotovitvah v živo pogovarjale s študentko in mlado aktivistko Zalo Marolt, ki je najbolj dejavna v okviru gibanja Mladi za podnebno pravičnost. Priložnost bomo imeli tudi prisluhniti nekaj Zalinim »bolj aktivističnim« pesmim.

Pogovora bosta potekala v slovenskem in angleškem jeziku, branje pesmi bo v slovenščini.

O knjižnici tete Rose

V duhu in v idejah Rose Luxemburg, po kateri se naša knjižnica imenuje, bodo v letu 2023 potekali bralni, pogovorni in filmski večeri o delih, ki jih hranimo v knjižnici, prav tako pa o kritičnih in naprednih družbeno-političnih gibanjih in osebah, ki se jih raznovrstna dela dotikajo, ter temah kot so solidarnost, kritična misel, anarhizem. Vabljeni, da knjižnico obiščete v prostorih Pekarne Magdalenske mreže v Mariboru. Program Knjižnice tete Rose v letu 2023 pripravljata Maja Pan in Andraž Rožman. Program poteka v sodelovanju z Društvom za razvoj humanistike Zofijini ljubimci.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
15. junija, 2023
Čas:
18:00
Kategoriji:
,

Organizator

KC Pekarna