Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Keramični nakit, izdelava in poslikava nakita

5. junija 17:00 - 19:30

Na prvi delavnici si bomo izdelali (in na koncu tudi pobarvali ter okrasili) poljubne kose nakita – uhane, viseče uhane, prstane, broške, obeske, perlice za ogrlice … Pri izdelavi nakita iz gline sta potrebna natančnost in potrpežljivost, zato bo ta delavnica primerna za vse, ki so vam blizu detajli in si želite ustvariti nekaj, kar boste z veseljem in ponosom nosili. Delavnica je primerna za začetnike.

Nakit je tisti, ki je mentorico Evo pred mnogimi leti ponesel v svet keramike, zato se mu želi podrobno posvetiti in mu nameniti kar dva termina.

V drugem delu delavnice bomo naše odžgane kose nakita iz prejšnjega srečanja sestavili – zlepili, nanizali na vrvice, s pomočjo žice sestavili v uhane itn. Vsak tečajnik si bo tako na koncu domov odnesel približno 6 kosov unikatnega keramičnega nakita.

Lepo vabljeni!


Cena na osebo: 60,00 €. Vsi materiali so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. Mesto na delavnici si zagotovite s plačilom kotizacije.

eva.prepeva@gmail.com.


O mentorici:

Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Ketiš, zaljubljena v glino in ostale naravne materiale. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je leta 2015 odločila, da uresniči svojo dolgoletno željo in se začnem ukvarjat s keramiko.

Ta jo sicer spremlja že od majhnega, ko je opazovala svojega očeta pri vrtenju lončarskega vretena. Ob njegovih kipcih, vazah in loncih sta rasla tudi njeno navdušenje in ljubezen do gline, tega nadvse pomirjujočega naravnega materiala, ki ponuja neskončno ustvarjalnih možnosti.

Pri delu jo navdihujejo predvsem živali in narava. V želji, da bi bili čim bolj igrivi, enkratni in dodelani, so njeni keramični izdelki narejeni z veliko mero skrbnosti in ljubezni. Prav vsak od njih ima svojo zgodbo in karakter, ki ga raziskujem skozi (večinoma) prostoročne tehnike.

V njeni delavnici v Mariboru nastaja tako nakit, kot tudi ostali kosi uporabne ter dekorativne keramike.


Dogodek organizira Eva Prepeva v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
5. junija
Čas:
17:00 - 19:30
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS