Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

JURE KRAVANJA – ZEMLJIN VID

16. septembra, 2019 20:00 - 30. oktobra, 2019 21:00

Jure Kravanja je znan po dovršeni kompozijziji in prefinjeni estetiki. S tokratno serijo se je podal v višino in nam predstavlja motive, kot ji vidijo ptice. Z uporabo drona je posnel neverjetne kompozicije, ki po večini delujejo abstraktno.

O avtorju
Jure Kravanja je bil rojen v Celju, kjer je obiskoval gimnazijo, v Ljubljani pa je na Filozofski fakulteti
končal študij sociologije in pedagogike. Od malih nog ljubitelj filmov, je verjetno prav iz njih črpal neusahljivo zanimanje za podobe, ki so ga vodile k fotografski umetnosti s katero se ukvarja deset let.
V letu 2006 in 2007 je bil drugi najuspešnejši razstavljalec v okviru FZS, v letu 2008 in 2009 pa najuspešnejši. Istega leta mu je Umetnostni svet Fotografske zveze Slovenije podelil razstavljalski
naslov »mojster fotografije«. Uvrstil se je tudi v ožji izbor EMZIN natečaja za Fotografijo leta v Cankarjevem domu v letu 2006 in 2009, na sprejetje del na razstavo Sodobne fotografije na Slovenskem »Nova F« v mariborski Umetnostni galeriji, ter »Castrum foto 06 – Podobe železa« v Pilonovo galerijo v Ajdovščini. Imel je dvaindvajset samostojnih razstav in več deset skupinskih razstavah doma in po svetu. Kot fotograf je sodeloval pri ustvarjanju nove monografije o Celju ter pri ustvarjanju posebnega celjskega koledarja, kakor tudi pri monografiji psihiatrične bolnice Vojnik
ter monografiji Rogaške Slatine. Svoje fotografije je imel objavljene v več domačih in tujih revijah.
V svojem fotografskem delovanju poizkuša združiti narativno in sporočilno razsežnost podob, kot tudi njihove čisto likovne dimenzije. Motive fotografiranja išče v naravi, arhitekturi in urbani pokrajini, neusahljiv izziv pa so mu podobe človeka, vpetega v urbano okolje.
Je eden izmed ustanovnih članov Društva fotografov Svit. Od leta 2008-2012 je bil član Izvršilnega odbora FZS, zadnje leto pa je član njegovega Umetniškega sveta.
Pred štirimi leti je v praksi udejanil idejo o fotografiji kot diagnostičnem,terapevtskem in izraznem sredstvu in jo izvajal kot kreativni terapevt v Kliničnem psihiatričnem centru Polje, Ljubljana. Je soustanovitelj Zavoda za fotografsko terapijo. Sedaj se posveča temu delu v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine Kamnik.

Read more: https://www.galerijastolp.com/news-/jure-kravanja-grafije/

Podrobnosti

Začetek:
16. septembra, 2019 20:00
Konec:
30. oktobra, 2019 21:00