Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

JIMI HENDRIX tribute (by Ezy Ryder)

2. decembra, 2022 21:00 - 23:00

Obeležujemo 80. rojstni dan Jimi Hendrixa in brezplačen koncert je MCjevo darilo ljubiteljem kitarske legende.

Jimi Hendrix, rojen Johnny Allen Hendrix 27. novembra 1942, v Seattlu, kasneje James Marshall, kot ga je preimenoval oče James »Al« Hendrix. Nedvomno eden najvplivnejših glasbenikov v zgodovini rock glasbe, ki je še posebej vplival na generacije kitaristov po svetu. Letos bi legenda praznovala 80. rojstni dan, zato je še posebej primerno, da jubilej obeležimo s koncertom.

Glasbena skupina Ezy Ryder se s priredbami klanja in obuja spomin na kralja kitare Jimi Hendrixa. Njihov repertoar obsega razpon celotne kariere legendarnega kitarista. Razen izvedbe skladb ter načinom nastopanja se skupina približa koncertom Jimi Hendrixa tudi preko mode, ki spominja na oblačila, ki jih je za čas svoje kariere nosil Jimi ter njegov bend.

Vodilen član skupine je Patrik Lisjak, katerega je glasba Jimi Hendrixa spremljala od začetka njegove glasbene poti. Na odru predstavi skladbe z energičnim nastopom, med katerim melodične solaže spremljajo tudi sunkoviti gibi kitare, ki so povzeti po karizmatičnih nastopih Jimi Hendrixa. Podobnost se opazi tudi v njegovi izbiri
oblačil ter glasbene opreme, ki še bolj pripomore, da se legendinemu zvoku čim bolj približa.

Skupino dopolnjujeta še kitaristka Staša Zadravec, ki tokrat poprime za bas kitaro ter izkušen bobnar Timo Kosi.

Vstop na koncert je prost, skupina pa bo vesela kakšnega prostovoljnega prospevka.

Časovnica:
21.00 Vrata
22.00 Koncert


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
2. decembra, 2022
Čas:
21:00 - 23:00
Kategoriji:
,

Organizator

MC Pekarna