Loading Dogodki

« Vsi dogodki

Jazz ‘ma mlade 2024 – 3. PETEK

14. junija 20:00 - 23:00

Mladinski kulturni center Maribor skupaj z glasbeniki, umetniki in kulinaričnimi mojstri pripravlja pester festivalski program, namenjen jazzovskim sladokuscem, ki bo skupaj tvoril 7. (pravljično) edicijo festivala Jazz ‘ma mlade.

Tudi letos bo Jazz ‘ma mlade potekal na tri petkove večere, sklenili ga bomo v petek, 14. junija 2024, v Kulturnem inkubatorju. Nastopili bodo dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter Jernej Vindšnurer Harp Quartet.

PROGRAM

Petek, 14. junij 2024 // 20:00 // Kulturni inkubator

GLAVNI ODER

20.00: Koncert dijakov Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana: Space Stars

21.00: Koncert Jernej Vinšnurer Harp Quartet


O NASTOPAJOČIH

Konservatorij za glasbo in balet ljubljana

Lara Grbić – vokal // Maruša Kos – vokal // Ian Pirc – tenorski saksofon // Frančišek Križ – trobenta // Lan Bertoncelj – kitara // Jakob Istenič – kontrabas // Aleksander Črtalič – bobni // Juš Kvaternik – bobni //

Na festivalu Jazz ‘ma mlade 2024 se bo predstavil Jazzovski oddelek Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Zasedba deluje pod imenom Space Stars.

Jernej Vindšnurer harp quartet

Jernej Vindšnurer je eden vodilnih jazz orgličarjev v Sloveniji in širše, znan po svojih virtuoznih nastopih na mednarodnih odrih, vključno z Rheingau Jazz Festivalom v Frankfurtu(Nemčija), Jazz Liebe v Feldbachu in Jazz Series v Celovcu. Kot dirigent Big Banda Domžale in diplomant jazz kontrabasa na Kunst Universität v Gradcu, Jernej združuje izjemne veščine in globoko razumevanje glasbe, kar ga uvršča v sam vrh jazz izvajalcev. S svojim delovanjem na Festivalu Orglic v Mokronogu in sodelovanjem z vrhunskimi glasbeniki po vsem svetu, Jernej neprestano prispeva k razvoju in popularizaciji jazz kulture tako doma kot v mednarodnem prostoru.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
14. junija
Čas:
20:00 - 23:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator