Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Jazz ‘ma mlade 2024 – 2. PETEK

7. junija 20:00 - 23:00

Mladinski kulturni center Maribor skupaj z glasbeniki, umetniki in kulinaričnimi mojstri pripravlja pester festivalski program, namenjen jazzovskim sladokuscem, ki bo skupaj tvoril 7. (pravljično) edicijo festivala Jazz ‘ma mlade.

Tudi letos bo Jazz ‘ma mlade potekal na tri petkove večere, v drugem, torej 7. junija 2024, se bomo preselili na Koroško cesto v naš Kulturni inkubator. Tam bodo na oder stopili glasbeniki iz Glasbene šole Celje in Little Street Charmers.

PROGRAM

Petek, 7. junij 2024 // 20:00 // Kulturni inkubator

GLAVNI ODER

20.00: Koncert učencev Glasbene šole Celje – šolski band

21.00: Koncert Little Street Charmers


O NASTOPAJOČIH

Little Street Charmers

Matevž Zlatnar – trobenta // Tine Plahutnik – pozavna // Tadej Kovačič – banjo // Jakob Grčman – kitara // Nejc Klun – kontrabas // Marjeta Prudič – vokal // Jernej Juren – washboard

Little Street Charmers so slovenski glasbeni kolektiv, ki preigrava jazzovske standarde iz dvajsetih in tridesetih let dvajsetega stoletja. V tem obdobju je bil jazz hkrati najbolj popularna in najbolj subverzivna glasbena zvrst. Little Street Charmersi ohranjajo njegovo otroško naivnost, plesnost, občutek brezmejnosti in neskončne zabave. Zelo redko igrajo v isti zasedbi dvakrat, saj novi glasbeniki in novi inštrumenti pomenijo nenehna presenečenja in eksplozije energije. Zaenkrat so večinoma igrali v tujini: Češka, Nemčija, Srbija, Bosna, Avstrija itd, njihov koncert na Jazz ma mlade pa bo prvi v Sloveniji po več kot šestih letih.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
7. junija
Čas:
20:00 - 23:00
Kategorije:
, ,

Prizorišče

Kulturni inkubator