Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Jani Kovačič, Drago Mislej Mef, Vlado Poredoš in Primož Siter

24. marca, 2023 20:00

Jani Kovačič, Drago Mislej Mef, Vlado Poredoš in Primož Siter

na turneji s skupnim koncertom

“Lahko noč, gospodje!”

Štirje slovenski glasbeni pripovedovalci se podajajo na turnejo po slovenskih odrih s skupnim koncertom in željo, da povežejo čim več ljubiteljev glasbe ter čim več ljudi spodbudijo k razmisleku o stanju družbe. In da se imajo lepo. Na koncertih bodo Kovačič, Poredoš, Siter in Mef preigravali vsak svoje pesmi, si kakšno izmenjali ali posegli po priredbah, med pesmimi pa z občinstvom delili zgodbe o glasbi, družbi in aktivizmu. Štiri kantavtorje različnih generacij in obdobij ustvarjanja povezuje družbeno ogledalo v glasbi in aktivizem v skupnosti, zato gre pričakovati tudi, da na koncertih ne bodo skoparili z angažirano besedo. Nastopi, ki so jih doslej glasbeniki že pripravili skupaj, so nanizali večino znanih napevov in obilo humorja.

Glasbeno potovanje so otvorili na ljubljanskem koncertu v soboto, 26. novembra v gledališču Glej, za tem pa  do aprila gostovali še na Ptuju, v Mariboru, Celju, Zagorju, Kranju, Izoli, Metliki, Hrastniku in Novem mestu. Koledar dodatnih nastopov se še polni, nanj bodo ustvarjalci poleg odrov znotraj meja domovine zabeležili tudi nastope v Zamejstvu. Kovačič, Poredoš, Siter in Mef bodo turnejo sklenili z aprilskim skupnim nastopom v radijski oddaji Izštekani na Valu 202.

Prihaja tudi skupna pesem

Naziv koncertnega sklopa “Lahko noč, gospodje” bo tudi naslov skupne pesmi, ki jo bodo štirje avtorji pisali kar med turnejo, jo sproti preverjali pri občinstvu in obiskovalce koncertov vključevali v ustvarjalni proces. “Časi so takšni, da moramo stvari početi skupaj!” pozdravljajo rojstvo nove pesmi in štart turneje glasbeniki in pripovedovalci Jani Kovačič, Vlado Poredoš, Primož Siter in Drago Mislej Mef..

Podrobnosti

Datum:
24. marca, 2023
Čas:
20:00
Kategoriji:
,
Spletna stran:
http://klub-kgb.si/lahko-noc-gospodje-kovacic_poredos_sitar_mef/

Organizator

KGB