Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

JANEZ DOVČ & SOUNDS OF SLOVENIA

23. junija, 2019 21:30 - 23:30

Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janez Dovč glasbenice in glasbeniki predstavljajo slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah.

🎙💿🎹

Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.

Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, s koncertom pa želimo pokazati, kaj pomeni bogastvo razlik in kako pomembna je raznolikost, ne samo v kulturnem, temveč tudi v gospodarskem in političnem svetu.

V 12-letnem delovanju so Sozvočja Slovenije/Sounds of Slovenia nastopili na mnogih prizoriščih doma in po svetu, z letošnjo koncertno produkcijo pa se nam bodo izvrstni ustvarjalci predstavili z novim programom, ki bo aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.

☀ ZASEDBA:
Marino Kranjac, vokal, violina, dude, mandola, mandolina, sopele
Klemen Kotar, sakfosoni, klaviature
Boštjan Gombač, vokal, klarinet, piščali, zvočila
Gregor Volk, kitara, vokal
Robert Pikl, kitare
Goran Krmac, tuba, bas, elektronika
Kristijan Krajnčan, bobni, tolkala, čelo
Janez Dovč, harmonika, klaviature, elektronika
Pevska skupina Maroltovke

☀ TRG LEONA ŠTUKLJA, MARIBOR
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: Lenta / Dnevna Lenta

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

Under the artistic leadership of accordion player and composer Janez Dovč, these artists bring back to life the Slovenian musical heritage as contemporary and lively renditions. The musicians have developed a distinct feeling for the counterpoint between the endowment of various musical traditions and the freedom of personal expression. The end of the New Age is more than simply about renaissance, but rather the resonance of space, not only sonority, but rather harmony, not only advertising, but rather the need to tune in.

Folk music is a memory of the distant past, an echo of space that carries within the diversity of Slovene regions. This concert aims to show the diverse riches and the importance of diversity, not only in a cultural, but also in the commercial and political sense.

During their 12-year tenure, Sounds of Slovenia have appeared in numerous venues at home and abroad. In this year’s offering, these excellent artists will appear with a new programme that consists of musical arrangements carrying an acoustic, vocal and electronic note.

☀ LINE-UP:
Marino Kranjac, vocals, violin, bagpipes, tenor mandola, mandolin, sopile
Klemen Kotar, saxophones, keyboards
Boštjan Gombač, vocals, clarinet, flutes, sound props
Gregor Volk, guitar, vocals
Robert Pikl, guitars
Goran Krmac, tuba, bass, electronics
Kristijan Krajnčan, drums, percussion, cello
Janez Dovč, accordion, keyboards, electronics
Maroltovke Vocal Group

☀ LEON ŠTUKELJ SQUARE, MARIBOR
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ ADMISSION: Lenta / Daily Lenta

Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival vanues.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/

Podrobnosti

Datum:
23. junija, 2019
Čas:
21:30 - 23:30