Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Izdelaj si butaj in povej kamišibaj

8. junija 10:00 - 13:00

Kamišibaj je edinstvena japonska tehnika pripovedovanja zgodb s pomočjo ilustracij. Ilustracije, ki si jih predhodno izdelamo, vstavimo v posebno škatlo imenovano butaj in jih ob pripovedovanju zamenjujemo. Tako se poslušalci bolje vživijo v našo pripoved.

Na delavnici si bomo izdelali škatlo ‘butaj’ in poskrbeli, da boste vaše poslušalce z zgodbami še bolj očarali kot ponavadi. Zgodbe bodo skozi to čarobno obliko gledališča oživele tako, kot še nikoli.

Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Razvijte svojo ustvarjalnost in domišljijo
  • Spoznajte unikatno japonsko kulturno dediščino
  • Urite ročne in tehnične spretnosti in si izdelajte butaj
  • Izkusite radost pripovedovanja zgodb v posebni obliki kamišibaja

Pridružite se nam na delavnici “Izdelaj butaj in povej kamišibaj” ter odkrijte magijo pripovedovanja zgodb skozi umetnost kamišibaja!

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha.

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite s plačilom kotizacije do 5. 6. 2024.

Cena: 10,00 € / butaj. Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org

Več: info@marsmaribor.org


O mentoricah:

mag. Hana Repše je diplomirala na PEF UM ter zaključila podiplomski študij na ALUO v UL. Od leta 2002 sodeluje, organizira in izvaja različne projekte s področja umetnosti, kulture in kulturno umetnostne vzgoje. Razvija predvsem pedagoške pristope na področju filmske vzgoje, kot likovnica pa se preizkuša tudi v drugih oblikah ustvarjanja. Za Enimation school je razvila didaktični pripomoček Enimation box, ki spodbuja enostavno delo na področju stop animacije v šoli. Njen nov
izziv pa je izdelava butaja, ki bi lahko bila dosegljiva vsakemu nadobudnemu pripovedovalcu.

Petra Kavaš je animatorka lutk in pedagoginja. Kot ustvarjalko jo zanima ustvarjanje lutkovnih predstav, ki so velikokrat brez besedila in temeljijo na zvoku ter animaciji predmetov in lutk. Prav tako pa se vse pogosteje loteva ustvarjanja predstav, v katerih ima glasba velik pomen in se v njih preizkuša kot pevka ali instrumentalistka. Večino avtorskih predstav ustvarja z Lutkovnim gledališčem Pupilla iz Lendave, prav tako pa je sodelovala v projektih Lutkovnega
gledališča Maribor ter Zavoda Kuskus iz Ljubljane. Nekatere od predstav v katerih sodeluje, so bile uvrščene na platformo kakovostnih predstav za otroke in mladino Zlata paličica. To so predstave Lutkovnega gledališča Pupilla: Estera ali praznik usod in BA BU; predstava Zavoda Kuskus: Gozd raja!; predstava Lutkovnega gledališča Maribor: Ponočnjaki.


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z ustvarjalkama in pedagoginjama Hano Repše in Petro Kavaš  in s podporo Mestne občine Maribor, program kultura.

Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
8. junija
Čas:
10:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor