Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Intermedijska delavnica: konS otok v Vilinskem mestu

15. decembra, 2022 16:00 - 22. decembra, 2022 19:00

KonS skupaj z MKC Maribor vabi na konS otok v Vilinskem mestu. Otok v Vilinski sobani bo namreč prizorišče intermedijske delavnice, ki bo potekala pod imenom konSov laboratorij za male in velike ustvarjalce.

Brezplačna delavnica bo v Vilinski sobani v Vetrinjskem dvoru, in sicer

  • v četrtek, 15. decembra, od 16. do 19. ure, in
  • v četrtek, 22. decembra, prav tako od 16. do 19. ure.

𝘒𝘢𝘬𝘰 𝘥𝘦𝘭𝘶𝘫𝘦 𝘦𝘭𝘦𝘬𝘵𝘳𝘪𝘬𝘢, 𝘬𝘢𝘬𝘰 𝘥𝘦𝘭𝘶𝘫𝘦𝘫𝘰 𝘯𝘢 𝘷𝘪𝘥𝘦𝘻 𝘬𝘰𝘮𝘱𝘭𝘪𝘤𝘪𝘳𝘢𝘯𝘦 𝘱𝘰𝘷𝘦𝘻𝘢𝘷𝘦 𝘳𝘢𝘻𝘯𝘪𝘩 𝘦𝘭𝘦𝘬𝘵𝘳𝘰𝘯𝘴𝘬𝘪𝘩 𝘥𝘦𝘭𝘰𝘷 𝘪𝘯 𝘬𝘢𝘬𝘰 𝘴𝘦 𝘭𝘢𝘩𝘬𝘰 𝘯𝘦𝘬𝘢𝘫 𝘯𝘢𝘳𝘪𝘴𝘢𝘯𝘦𝘨𝘢 𝘯𝘢 𝘱𝘢𝘱𝘪𝘳 𝘻𝘢č𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘮𝘪𝘬𝘢𝘵𝘪?

Kako deluje elektronika, kako delujejo na videz komplicirane povezave raznih elektronskih delov in kako se lahko nekaj narisanega na papir začne premikati? Povezovali bomo žičke, ustvarjali s 3D penkali, pritiskali na gumbe in se ob tem noro zabavali. Predznanje ni potrebno, samo veselje do ustvarjanja in raziskovanja.

Delavnica je primerna za starost 8+

Vstop je brezplačen.


Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vilinsko mesto organizira Narodni dom Maribor v sodelovanju z Zavod MARS Maribor in Hiša!, društvom za ljudi in prostore.

Vilinsko mesto je tudi del Čarobnega Maribora v organizaciji Visit Maribor, Mestna občina Maribor.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
15. decembra, 2022 16:00
Konec:
22. decembra, 2022 19:00
Kategorije:
, ,

Prizorišče

Vetrinjski dvor