Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

IMPRO LJUBLJANA ROG VS BANDA FERDAMANA ZLATOROG

8. februarja, 2020 20:00 - 21:00

PRIDI NA SPONTANO GLEDALIŠKO DOŽIVETJE. TVOJA IMPRO LIGA, NAJBOLJ ŠPORTNO GLEDALIŠČE.
Impro Ljubljana so urbani »biciklarski« nostalgiki prestolnice z veliko kondicije, Banda Ferdamana pa so z lugom podmazana štajerska impro velesila.
Oboji so močno trenirani ustvarjalni hrusti, ki si želijo postati državni prvaki na področju gledališke improvizacije in tudi tokrat se bodo borili z vsemi svojimi gledališkimi in športnimi znanji.
Obe ekipi ciljata na zmago, stavnice pa so neodločene. Na predstavi se nam tako obetajo spontani zapleti, poetične zgodbe, ekscentrični karakterji in obilo napetih in smešnih športnih trenutkov. O zmagovalcu večera odloča občinstvo.
Pred nami je torej s kulturnim praznikom zaznamovana zabavno-tekmovalna improvizacijska predstava, po kateri boste lahko rekli le: Kaj ti bo žajfa, če si kupil kolo.
Ekipo Impro Ljubljana podpira Tovarna koles Rog.
Ekipo Banda Ferdamana podpira Tovarna Zlatorog.
Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.
Sezono 2019/2020 kot rdeča nit zaznamuje šport in odnos med športom in kulturo. Posvečamo se raziskovanju športnega spektakla, ognjevitovsti, vztrajnosti in moči, performativnosti v športu in športnim elementom v gledališču ter iščemo športni, kulturni in družbeni komentar.
Vstopnina: 10,00 €; 8,00 € za študente, dijake, upokojence in brezposelne ob predložitvi potrdila.

Podrobnosti

Datum:
8. februarja, 2020
Čas:
20:00 - 21:00