Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ilustracija čebele z Darko Erdelij

18. maja 10:00 - 13:00

Soboto v MARSovi izbi namenjamo pozornost čebelam in opraševalcem, saj 20. maja obeležujemo Svetovni dan čebel. V duhu spoznavanja čebel in drugih opraševalcev, se na svojstven, ustvarjalen in raziskovalen način poglobimo v ta drobna in pomembna bitja našega okolja.

A ste vedeli, da je pionir sodobnega čebelarstva slovenec? To je Anton Janša, akademski slikar in eden najboljših poznavalcev čebel. Umetnost in čebele si le niso tako daleč, prav nasprotno.

Vabljeni na edinstveno delavnico Ilustracije čebel. Čebele bomo opazovali s pomočjo fotografije in jih upodobili skozi ilustracije. Pod mentorsko taktirko ilustratorke Darke Erdelji, bomo raziskovali njene posebnosti, barve, oblike in druge značilnosti. Spoznali se bomo s tehnikami in materiali, ki jih najpogosteje uporabljamo za ilustracije.

Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Izdelajmo unikatno ilustracijo
  • Spoznajmo tehnike in posebnosti ustvarjanja ilustracij
  • Odkrijmo svet čudovitih podob izjemno ustvarjalko
  • Spoznajmo svet ilustracije in pripovedovanja skozi podobe

Ustvarimo čaroben dogodek in skupaj počastimo čebelo, to izjemno pomembno žival za celo človeštvo.

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha. Dodatno ponudbo pijače lahko preverite tudi v Vetrinjc BarCoda, ki bo odprt v času MARSovih ustvarjalnih sobot.


Cena na osebo: 10,00 € / osebo, 20,00 € / družino (do 2 odrasla in do 3 otroke). Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite in sicer s plačilom kotizacije do 15. 5. 2024.


O mentorici:

Darka Erdelji je študirala na gledališki akademiji DAMU v Pragi in leta 1999 pridobila naziv magistra poetičnih umetnosti (smer lutkovna scenografija). Po šolanju je sedem let živela in ustvarjala v Novi Fundlandiji, otoku sredi severnega oceana. Darka je zbirateljica zgodb. Zgodbe vpleta v majhne svetove lutk, v podobe v knjigah in glini, jih veze v prte in zavese… ali pa jih vrisuje na stole, mize in omare. Ilustrirala je vrsto knjig v tujini in Sloveniji in zanje
prejela nekaj nagrad.

Pripravila je nekaj manjših razstav in ilustracij slikanic (zanje je prejela že več pomembnih nagrad) ter likovne podobe za lutkovne predstave (Jakob in mesto, Srečni dnevi, Pirat in luna).


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z ustvarjalko Darko Erdelji.

Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
18. maja
Čas:
10:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS Maribor