Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Igriva in iskriva delavnica lutk s Petro Kavaš

4. maja 10:00 - 13:00

Lutka, glasna ali tiha. Misliš, da res diha? Vabimo vas, da spoznate čarobno moč lutk.

Lutke na otroke vplivajo pozitivno in so pomemben element v času hitrega razvoja najmlajših. S pomočjo lutk otroke popeljemo v svet čustev, lutke jim omogočajo izražanje in poskrbijo za razvoj domišljije. Lutke jim pomagajo iskati rešitve, se soočati s konflikti, spodbujati ustvarjalno izražanje, skozi igro razvijati čustveno inteligenco, hkrati pa so tudi orodje za verbalno in neverbalno komunikacijo med otroci in lahko predstavljajo medij, kjer se otroci naučijo reševati težave in soočati s
konflikti.

Na svetu poznamo veliko vrst lutk. Enostavne, prstne, ročne, marionete, senčne, doma narejene, mehanične, kompleksne… Prav vse lahko uporabljamo za pripovedovanje zgodb in doživljanj.

Zato vas vabimo na predstavitev lutk, kjer  boste spoznali nekaj lutkovnih tehnik in morda tudi sami dobili kakšno idejo za samostojno ustvarjanje. Petra Kavaš, mentorica delavnice in animatorka lutk, bo s seboj prinesla nekaj svojih prijateljic. Krasne lutke, njene “sodelavke” iz predstav, v katerih sama igra in animira lutke.


Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Spoznajmo tehnike pripovedovanja s pomočjo lutke
  • Izdelajte si unikatno prstno lutko
  • Odkrijte svet lutkovnega ustvarjanjas Petro Kavaš
  • Spoznajte svet lutk in njihovega pomena v svetu otrok

Na dogodku bomo izdelali enostavne prstne lutke in spoznali, kako lahko oživi tudi vsak predmet, ki ga srečamo ali zagledamo v našem okolju. Delavnica je primerna za otroke od 3. leta starosti in vse njihove spremljevalce, mame, tete, strice, bratce in prijatelje.

Vabljeni v soboto, 4. maja ob 10. uri pa vse do 13. ure, da spoznate čarobni svet lutk.

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha. Dodatno ponudbo pijače lahko preverite tudi v Vetrinjc BarCoda, ki bo odprt v času MARSovih ustvarjalnih sobot.


Cena: 10,00 € / družino (do 2 odrasla in do 3 otroke). Materiali so vključeni. Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite, in sicer s plačilom kotizacije.


O mentorici:

Petra Kavaš je animatorka lutk in pedagoginja, od februarja 2018 vpisana v razvid samozaposlenih pri Ministrstvu za kulturo. Kot ustvarjalko jo zanima predvsem ustvarjanje lutkovnih predstav, ki so velikokrat brez besedila in temeljijo na animaciji predmetov/lutk ter zvoku. Prav tako pa se vedno bolj loteva ustvarjanja predstav, v katerih ima glasba velik pomen (kot pevka ali instrumentalistka). Večino avtorskih predstav ustvarja z Lutkovnim gledališčem Pupilla iz
Lendave, prav tako pa je sodelovala v projektih Lutkovnega gledališča Maribor ter Zavoda Kuskus iz Ljubljane.

Nekatere od predstav v katerih sodeluje kot animatorka lutk/glasbenica so bile uvrščene na platformo kakovostnih predstav za otroke in mladino Zlata paličica. To so predstave Lutkovnega gledališča Pupilla: Estera ali praznik usod in BA BU; predstava Zavoda Kuskus: Gozd raja!; predstava Lutkovnega gledališča Maribor: Ponočnjaki.


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor in Irena Pamič v sodelovanju s Petro Kavaš.

Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
4. maja
Čas:
10:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor