Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Hrana za ušesa za Ukrajino

27. maja, 2022 20:00 - 22:00

DOBRODELNI KONCERT ZA UKRAJINSKE NABORNIKE

Vojna v Ukrajini, ki je pretresla ves svet, je že zahtevala številne žrtve in povzročila ogromno škodo. S težkimi razmerami pa se soočajo tudi naborniki, ki branijo ukrajinska mesta in njihove prebivalce.

Na dobrodelnem koncertu HRANA ZA UŠESA ZA UKRAJINO bomo zbirali prostovoljne prispevke za nakup osnovnih potrebščin. Zbrani denar bo neposredno namenjen kantini Relaks v mestu Ternopil, ki v vojnem času nudi brezplačno hrano vsem, ki branijo mesto, kot tudi drugim, ki so potrebni pomoči.

V okviru koncerta v MC Pekarna bodo nastopili Boštjan Bračič s prijatelji, Strici iz ozadja in B-kompleks.

NASTOPAJOČI

BOŠTJAN BRAČIČ S PRIJATELJI
Mariborskega glasbenika in radijskega moderatorja Boštjan Bračič smo dolga leta lahko spremljali na valovih Radia City. Njegova glasbena kariera sega že v leto 1999, ko je ustanovil skupino Invite, kot solo izvajalec pa se je širši javnosti predstavil desetletje kasneje z nastopom v oddaji Slovenija ima talent.

STRICI IZ OZADJA
Mariborska skupina, katere ustanovni člani prihajajo s Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Posebej so osredotočeni na instrumentalno glasbo, ki izvira iz sproščene zvrsti, namenjene plesu in zabavi – ameriškega surf rocka. Njihova glasba je mešanica klasičnih in sodobnih glasbenih slogov s pridihom znanih melodij iz brezčasne znanstvene fantastike in špageti westernov.

B-KOMPLEKS
Štajerski country, folk in blues kvartet spaja ekstrakte ameriške folklore s slovenskimi prevodi legendarnih country, blues in rock besedil ter esencialnimi kitarskimi solažami, ustvarjajo pa tudi  originalne avtorske skladbe. V letošnjem letu so izdali svoj prvi album, Americana po slovensko.

Koncert bo v petek, 27. 5. 2022, s pričetkom ob 20. uri.

_________________________________________

Dogodek poteka ob podpori MKC Maribor. Dejavnosti Društva IndiJanez podpirata Mestna občina Maribor in Urad Republike Slovenije za Mladino.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
27. maja, 2022
Čas:
20:00 - 22:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Mc pekarna

Organizator

MC Pekarna