Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

GROΒE ERWARTUNGEN | VELIKA PRIČAKOVANJA

20. oktobra, 2019 19:00 - 20:00

V svoji šesti avtorski predstavi Groβe Erwartungen | Velika pričakovanja kolektiv Beton Ltd. preizprašuje same temelje gledališča kot tudi družbe preizprašujejo pozicije moči, reprezentacije in privilegije. Kolektiv pogosto uporabi svoje osebne impulze in jih pretvori v analitično prezentacijo širšega stanja stvari. Portretirajo se kot predstavniki evropske, bele, bogate, heteroseksualne ali bolj rečeno privilegirane in nadreprezentirane družbene skupine. Uprizarjajo veliko gledališče zahodnega sveta, oder privilegirane rase, ki si dovoli zavzeti vse in vsakogar, elegantno in upravičeno, zares in brez oklevanja. Predstava temelji na fizičnem in performativnem izrazu igralcev ter živi glasbi.

*****
Sklop: spremljevalni program
Predstava bo v Lutkovnem gledališču Maribor, traja 1 uro in nima odmora.

Produkcija: Bunker Ljubljana
Premiera: 30. avgust 2018, Festival Mladi levi, Stara mestna elektrarna

*****
Koncept in režija Beton Ltd.
Glasba VIS U$IŁ (Maksim Špelko, Janez Weiss) featuring DEAD TONGUES
Oblikovalca prostora, svetlobe in kostumov Toni Soprano Meneglejte + Sonda 57
Oblikovalec zvoka Jure Vlahovič
Vizualne vsebine Toni Soprano Meneglejte
Dramaturška sodelavka Urška Brodar
Tehnični vodja Andrej Petrovčič
Izvršna producentka Maja Vižin
Stiki z javnostmi Tamara Bračič Vidmar
Umetniška rezidenca Santarcangelo Festival

Zasedba
Katarina Stegnar, Primož Bezjak, Branko Jordan

*****
O avtorjih
Beton Ltd. je eden vodilnih slovenskih kolektivov na področju sodobnih scenskih umetnosti, ki so ga leta 2010 osnovali trije priznani slovenski igralci, Katarina Stegnar, Branko Jordan in Primož Bezjak. Kolektiv Beton Ltd. se problematik sodobnega sveta vsakič znova loteva z dobršno mero samorefleksije in humorja, z inovativnimi uprizoritvenimi načini in postopki.

O producentu
Bunker je neprofitni zavod za izvedbo in organizacijo kulturnih prireditev, ki producira in predstavlja sodobne gledališke in plesne predstave, organizira različne delavnice ter ostale izobraževalne programe, raziskave. Oblikuje enega najvidnejših mednarodnih festivalov sodobnih uprizoritvenih umetnosti Mladi levi in upravlja Staro mestno elektrarno.

Podrobnosti

Datum:
20. oktobra, 2019
Čas:
19:00 - 20:00