Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Gledališka predstava Zadnja večerja

11. maja 20:00 - 22:00

Gledališka predstava skupine Odprta scena

ZADNJA VEČERJA

Predstava, ki bi morala biti 20. aprila 2024, je prestavljana!

Nov termin je: Sobota, 11. maj 2024 // 20:00 // Kulturni inkubator

“Če je ta predstava v prvi vrsti o mladih, je aktualna za vse, ker se tiče vseh nas. Ker se dogaja tukaj in zdaj, v tem prostoru in ni izmišljena. Je v resnici zelo, zelo resnična.”

— Tia Lončar, režiserka, igralka in vodja kolektiva Odprta scena

Oder Kulturnega inkubatorja bo v soboto, 20. aprila, gostil gledališko skupino Odprta scena. Ekipa bo nastopila s predstavo Zadnja večerja, ki je premiero doživela 12. januarja 2024. Dramedija, kot predstavo opisuje ekipa, se bo v Kulturnem inkubatorju začela ob 20. uri, vstopnice so že v prodaji.

A smo kej napredoval od naših tastarih al smo še kar na isti točki,” je eno od vprašanj, ki si ga mladi igralci kolektiva Odprta scena zastavljajo v njihovi ‘‘dramediji’’ Zadnja večerja. Predstava je nastala v koprodukciji Odprte scene in Zavoda Bob. Zgodba temelji na motivih literarnega dela in muzikala Rent avtorja Jonathana Larsona. Gre za eno od avtorskih predstav, skozi katere kolektiv gledališke skupine sporoča, da je gledališče medij, ki ga mladi potrebujejo danes bolj kot kadarkoli prej.

Nastopajo David Champaigne (Oskar), Alen Rivić (Taj), Veronika Kržičnik (Jerca), Tina Murenc (Hana) in Tia Lončar (Zoja), ki je predstavo tudi režirala.

Fotografija: Špela Koščak, Kaia Grbovšek

gledališka skupina odprta scena

Ekipa Odprta scena je leta 2021 nastala na pobudo Tie Lončar. Zase pravijo, da so ekipa, ‘‘ki skupaj gradi in ustvarja prostor, ki danes lahko ponudi svež koncept iskanja lastnega umetniškega izraza.’’ Skupina, ki deluje na osnovi timskega dela in demokracije, je s pomočjo vseh vpletenih posameznikov uspela zgraditi močno prijateljsko vez in začela ustvarjati nove umetniške projekte.
Vsi člani se že praktično od malih nog ukvarjajo z gledališčem in umetnostjo na sploh. Želeli so si zgraditi ne-toksično, sprejemajoče okolje, ki bo ponujalo vse tisto, kar dramske šole ne – da iz teorije stvari prenesejo v prakso. Torej v prostor, ki dovoljuje, spoštuje, združuje, premaguje, snuje, kreira, ustvarja, ljubi, kritizira, podira in diha. So kolektiv, ki ljubi umetnost, je kritičen in si želi ustvarjati v krogu lepih ljudi (več).

TIA LONČAR, režiserka, igralKa in vodja skupine

Tia je pobudnica začetne ideje Odprte scene, je vodja kolektiva, koordinatorka projektov, režiserka predstav, igralka in vodja laboratorija. Skrbi za praktično izvedbo projektov.

Že več kot sedem let se intenzivno ukvarja z gledališčem, končala je štiriletno igralsko šolo in usposabljanje pri ruskem pedagogu Viktorju Ljubotinu (Stanislavski sistem), obiskuje Studio bratov Lajevec (Strassbergov sistem), stalno se izobražuje na področju gledališke in filmske pedagogike preko Erazmus projektov in izmenjav, udeležuje se treningov različnih konceptov ustvarjanja gledališča, izurila in s cetrifikatom overila, pa se je tudi za trenerko gledališča zatiranih.


NASTOPAJO: David Champaigne – Oskar // Alen Rivić – Taj // Veronika Kržičnik – Jerca // Tia Lončar – Zoja // Tina Murenc – Hana

AVTORSKA EKIPA

Režiserka: Tia Lončar

Pomočnik režiserke: David Champaigne

Dramaturginji: Erika Dizdarević, Ana Kobler Cerovšek

Scenografi: Matjaž Hodeb, kolektiv Odprte scene

Fotografinji: Špela Koščak, Kaia Grbovšek

Glasba: Veronika Kržičnik, Gašper Lovrec

Koprodukcija: Odprta scena Zavod Bob

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
11. maja
Čas:
20:00 - 22:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator