Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Gary Graden & Komorni zbor Megaron | Oratorij Mesija – G. F. Händel

13. januarja 18:00

Praznični čas je čas številnih tradicij. Naše domove napolnjuje vonj domačih dobrot, greje toplina družinskih in prijateljskih vezi, marsikdo med nami v tem času poišče priložnost za umiritev, vse pa radi pospremimo z zvoki prijetnih melodij.
Eno najslavnejših prazničnih glasbenih tradicij nedvomno predstavlja oratorij Mesija, ki ga je leta 1741 ustvaril baročni skladatelj Georg Friedrich Händel. Delo se je vse od svojega nastanka z vsakoletnimi izvedbami trdno obdržalo na svetovnem repertoarju in se v zadnjem stoletju ljudem še dodatno priljubilo kot stalnica med prazničnimi koncerti v številnih mestih po svetu. O izjemnosti Händlove stvaritve pa ne priča zgolj zgodovina njenega izvajanja, temveč tudi glasbena podoba, saj obsežno vokalno-instrumentalno delo v baročnem slogu odlikuje več kot dve uri sijajnih glasbenih domislic, skozi katere skladatelj sledi zgodbi o življenju Jezusa Kristusa.
Pod vodstvom Garyja Gradna smo lansko leto prvič v Sloveniji izvedli to veličastno delo z baročnim orkestrom in nadvse nas veseli, da lahko slovenskemu občinstvu letos znova ponudimo priložnost, da se prepusti tej brezčasni glasbi in z njo navdahnjeno začne novo leto.
Vabljeni na koncert v Unionski dvorani v Mariboru v soboto, 13. 1. 2024, ob 18. uri.
Vstopnice, po enotni ceni 20 €, so na voljo na povezavi: https://olaii.com/…/gary-graden-and-komorni-zbor…
Pod vodstvom Garyja Gradna bomo oratorij Mesija izvedli
Komorni zbor Megaron,
Baročni orkester Megaron
in solisti:
Maria Keohane, sopran
Bernadett Nagy, mezzosopran
Carl Unander-Scharin, tenor
Zsombor Cserményi, bas
Posebna ponudba za karte po ceni 15 € pa velja za zbore, in sicer z rezervacijo najmanj 5 kart na kdmegaron@gmail.com (koncert, št. kart, in ime zbora). Število kart za zbore je omejeno.

Podrobnosti

Datum:
13. januarja
Čas:
18:00
Kategoriji:
,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/1081878466570733