Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Futraj moj ego 2 (premiera) // Rdeče zore v Mariboru

6. marca, 2023 20:00

Multipersonaž Futraj moj ego iz leta 2019 je štiri leta kasneje dobil svoje logično nadaljevanje. Anja Bezlova, ki sicer že vrsto let kot članica različnih gledaliških zasedb vandra po domačih in evropskih uličnih festivalih, je v vmesnem času snovala intimno podobo njenega sveta, z dražljaji, ki jo obdajajo, pa ponovno »futra« svoj ego.
Nadaljevanje neprezrtega prvenca, v katerem je Bezlova, kot se spodobi za multipersonaž, uporabila vse svoje takrat živeče like, je zgrajeno podobno, a s pomembno razliko. Vse, kar je napovedal prvi del, se je namreč res zgodilo. Anjina Majda iz Mengša, lik agresivne mirovnice ki je takrat pobirala podpise za prepoved vojne, je vojno zdaj doživela. Več kot 500 resničnih podpisov ni bilo dovolj, da bi zaustavila val nesmislov, ki smo jim danes priča. Klovn Rose je medtem odšla, GA-GA Sugardady ni več v zaporu, Alfa pa brez težav prodaja svoj arzenal orožja.
Vsa problematizacija militarizacije, objektivizacija ženskega telesa, vse, s čimer se je ukvarjal prvi del, vse je bilo očitno zaman. Svet je v nekaj letih tudi za nas postal zabavna, bleščeča krogla, prepletena z glasbenimi uspešnicami, referenčnimi besedili, prikrojeno zgodovino in jasno, a kruto prihodnostjo.
Zato je novi Futraj moj ego predstava, ki ni mogla nastati prej kot ravnokar. Je predstava, ki odriva, medtem ko objema in ljubi, medtem ko razbija. Je predstava, kjer Anja na odru postavlja spomenike, takšne, ki jih sicer nikoli ne bi bilo.
Produkcija: Anja BezlovaKoprodukcija: Kulturno društvo Priden možic, Društvo ZIZ
Soorganizacija: Pekarna Magdalenske mreže, GuestRoomMaribor
Uprizoritvi bo sledila projekcija kratkih pornografskih filmov, izbranih na javnem razpisu Rdečih zor.
𝐑𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞: 𝐢𝐧𝐟𝐨@𝐤𝐨𝐥𝐞𝐤𝐭𝐢𝐯-𝐳𝐢𝐳.𝐜𝐨𝐦
𝐏𝐫𝐢𝐬𝐩𝐞𝐯𝐞𝐤: 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐭𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐩𝐞𝐯𝐞𝐤 𝟓-𝟏𝟎 €

𝐄𝐊𝐈𝐏𝐀 / 𝐊𝐎𝐋𝐎𝐅𝐎𝐍
ZIZ za 8. marec – Rdeče zore v Mariboru
Organizacija: 24. Mednarodni feministični in kvir festival Rdeče zore
Produkcija: Društvo ZIZ
Izvršna produkcija: Ankica Radivojević
Festivalska ekipa: Teja Bitenc, Nina Kojc, Luka Kristić, David Marn, Anamarija Nađ, Jan Franc Podbrežnik, Barbara Polajnar, Ankica Radivojević, Maja Šnuderl
Soorganizacija: Narodni dom Maribor, Hiša kulture Celje, KD Priden možic
Z nami bo tudi Ines s svojimi @wicked__pots
Kontakti za medije: Ankica Radivojević, info@kolektiv-ziz.com

Več informacij: http://www.rdecezore.org/

Podrobnosti

Datum:
6. marca, 2023
Čas:
20:00
Kategoriji:
,

Organizator

Društvo ZIZ