Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FOTOFONIČNI SPREHOD – DELAVNICA ULIČNE FOTOGRAFIJE S FOTOFONI

27. septembra, 2019 13:00 - 18:00

Mobiteli so že dolgo naši vsakodnevni spremljevalci, tako je tudi pri fotografiranju, saj so v zadnjih letih med drugim tudi zaradi domala revolucionarnih foto izboljšav postali za večino naš edini foto spremljevalec. In zaradi tega smo postali na tem področju vedno bolj kreativni. Ti fotoaparati so namreč zmožni veliko več kot zgolj fotografirati hrano ali izdelati selfi.

Za nekatere posameznike so postali del profesionalne opreme. Fotoaparati in mobiteli – v povezavi z različnimi aplikacijami – se povezujejo v enovito orodje, kjer vidimo, da za kakovostni posnetek ni več nujno, da imamo nanovejši in najboljši klasični kompaktni, zrcalnorefleksni ali brezzrcalni fotoaparat.

Udeleženci se na delavnici seznanijo s kreativnimi možnostmi fotografiranja z mobilnimi telefoni, a spoznavajo tudi njihove prednosti in pomanjkljivosti. Udeleženci se po predavanju podajo na sprehod po mariborskih ulicah, kjer nadgradijo pridobljeno teoretično znanje.

Po sprehodu spoznajo možnosti prenosa fotografij iz telefona na računalnik in obratno ter možnosti digitalne obdelave fotografij tako na mobitelu kot na računalniku. Naučijo se načine izbora fotografij za potrebe nadaljnjega snovanja različnih tiskovin, dogodkov, itd. Skratka dobijo vstopnico v svet profesionalne fotografije Pa četudi le s telefoni.

Mentorja: Gregor Salobir in Boštjan Lah

Minimalno 3 osebe in največ 8 oseb

Cena:
15 €
12 € za dijake študente in za samozaposlene v kulturi
10 € za brezposelne

Prijave do 24.09.2019 na misnica@gt22.si

Podrobnosti

Datum:
27. septembra, 2019
Čas:
13:00 - 18:00