![Loading Dogodki](https://kultura.maribor.si/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- Ta dogodek je minil.
FIŽOL; NA ŽLICO, V SOLATI, KOT GLAVNA JED IN KOT SLADICA
22. oktobra, 2019 19:00 - 20:00
![](https://kultura.maribor.si/wp-content/uploads/2021/11/images.squarespace-cdn.com_content_v1_54e6903be4b0a4e937a0f2fc_1568219784645-66I41IW78O4Z3W2Q6C6B_69681984_2709042099108431_7233159027398541312_n.jpgformat500w.jpg)
Zanimivo monografijo, v kateri je poleg receptov predstavljenih 18 vrst fižola, kratka zgodovina rastline, na fižol vezani pregovori ter nekaj nasvetov za pripravo, shranjevanje in kuhanje, bo v okviru Knjižničnega cikla predstavila njena avtorica Andreja Škrabec. Na kratko bo povzela tudi kulturno dediščino vasi Hrovača ter izpostavila bogato narečno govorico ribniškega konca Slovenije.