Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Filmske nedelje v Lutkovnem: Nagrajeni kratki filmi 24. FSF

28. novembra, 2021 19:00

filmske nedelje
Praznik slovenskega filma ob prvi projekciji programa Filmske nedelje v Lutkovnem! Konzorcij Film in Maribor je ob tej priložnosti v sodelovanju s Festivalom slovenskega filma premierno v mesto povabil nagrajene kratke filme letošnje edicije, ki navdušujejo žirije pri nas in po svetu.
Kratkemu filmu na ta način izkazujemo spoštovanje ter z nagrajenimi filmi portoroškega festivala v enem večeru na platno vabimo filme različnih filmskih zvrsti. V šopku kratkih filmov se bomo potopili v preteklost ujetih živalskih primerkov v steklenih vazah, srečali z azilanti, ki tkejo prijateljstva v Ambasadi Rog, podali se bomo na kratek izlet v zgodovino intimnosti podeželske babice, spoznali zgodbo sočnega zrezka, preživeli popoldan na nogometnem igrišču z najstniškimi izzivi ter uvideli svet pravil treh prijateljic, sodobnih virdžin. Vabljene_i v našo družbo na FSF po FSF v Mariboru, v čast nam je, da bo ravno v Mariboru prvi pofestivalski 24. FSF dogodek. Naj živi kratki film!

Program:

* Sestre
Kukla; igrani, 2021, 23 min
Vesna za najboljši kratki igrani film, Grand Prix za najboljši film v Clermont-Ferrandu
* Steakhouse
Špela Čadež; animirani, 2021, 9 min
Vesna za najboljši animirani film, nagrada za najboljšo animacijo v Otavi
* Babičino seksualno življenje
Rok Biček; igrani, 2021, 15 min
Vesna za posebne dosežke, nominacija za najboljši kratki film v Sarajevu
* Kazenski strel
Rok Biček; igrani, 2021, 15 min
Vesna za posebne dosežke, nominacija za najboljši kratki film v Sarajevu
* (Ne)vidni
Anže Grčar; dokumentarni, 2020, 16 min
Vesna za najboljši študijski film
* Vdor
Matevž Jerman, Niko Novak; eksperimentalni, 2021, 11 minVesna za najboljši eksperimentalni film
Na pogovoru se nam bosta pridružila režiser filma (Ne)vidni Anže Grčar in direktor Festivala Slovenskega filma Bojan Labovič.
Spletna prodaja vstopnic na: https://lgmkupikarto.siPrireditve se lahko udeležite le, če izpolnjujete pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Prosimo vas, da se med obiskom držite vseh priporočil NIJZ: nošenja maske, razkuževanja ali umivanja rok in držanja najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje. Hvala za razumevanje.
* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo  Pekarna Magdalenske mreže,    Društvo za razvoj filmske kulture – DRFK,    Film Factory Maribor,    Zavod MARS Maribor,    Društvo Mitra   “Filmske nedelje v Lutkovnem” pripravljamo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Mestno občino Maribor.

Povezava do originalnega članka