Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem: Temne strani ljubezni in seksualnosti

13. novembra, 2022 19:00 - 19. novembra, 2022 00:00

13. in 19. 11. 2022 ob 19.00, Lutkovno gledališče Maribor

Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem:
Plan Cul La Praline – temne strani ljubezni in seksualnosti

Če tudi vas navdušujejo kurve, sprehodi po temnih gozdovih, skritih vrtičkih, med različnimi ljubimci in ljubimkami v ognjevitih vlogah, ste na pravem mestu. Pridružite se nam v vzburljivem večeru kratkih animiranih filmov, ki s humorjem prikazujejo temnejšo, a vseeno vibrantno plat ljubezni in spolnosti.

Tematska selekcija nagrajenih kratkih animiranih filmov brez tabujev, skozi različne animacijske tehnike raziskuje teme, kot so vpliv ljubosumja na naše nezavedno, sile maščevanja, spremembe vetra v partnerskem odnosu in vrtince divje strasti, a obenem prikazuje tudi, kako svoji partnerki, ki je noseča s tretjim otrokom, povedati, da ste pravkar izgubili službo in da je najstarejša obrt edino delo, ki ste ga našli. Nabor filmov, ki združuje grozljivko, komedije in celo eksperimentalni film, je priložnost za raziskovanje bogatega vizualnega sveta sodobne animacije in izjemno doživetje.

Program:
* Toomas pod dolino divjih volkov / Toomas teispool metsikute huntide orgu

Chintis Lundgren, Drasko Ivezic (Chintis Lundgreni Animatsioonstuudio / Adriatic Animation / Miyu Productions), Estonija, Hrvaška, Francija, 2019, 18′

Ko mlad, privlačen volk Toomas izgubi dobro plačano službo inženirja, mu ne preostane drugega, kot da začne služiti družinski kruh kot žigolo. Svoj novi poklic prikriva pred nosečo ženo Viivi, a tudi ona ima skrivnost: udeležuje se seminarja opolnomočenja žensk, ki vključuje moške sužnje. Ko Toomas dobi vlogo v seksploatacijskem filmu, se skrivalnice zelo zapletejo.

* Povprečna sreča / Average Happiness

Maja Gehrig (Langfilm), Švica, 2019, 7’02”

Med predstavitvijo v PowerPointu se statistični grafi začnejo osvobajati iz prisilnih jopičev svojih koordinat in prične se popotovanje v čutni svet statistike. Tortni grafikoni se topijo, puščični prikazi se zvijajo, razsevni grafikoni, palični prikazi in borzne krivulje se združijo do skupnega vrhunca.

* Ledena groza / Filles bleues, Peur Blanche

Marie Jacotey & Lola Halifa-Legrand (Miyu Productions), Francija, 2020, 9’50”

Par na provansalskih cestah. Ko Nils Floro prvič pelje na obisk k svojim staršem, na poti naletita na zasedo. Njo zajamejo, on pobegne. V noči, ki jo preživi sredi borovega gozda, se mora Flora soočiti s svojo negotovostjo.

* Objemi me tesno / Hold Me Tight

Leoluna Tourneur-Robert (Vivi Film, La Clairière Ouest), Francija, 2021,6’

V osrčju temnega gozda se v eksplozivni poročni paradi srečata dve silhueti, ki se privlačita in odbijata. Objemi me tesno je grenko-sladka romanca.

* Divja ljubezen / Wild Love

Paul Autric, Quentin Camus, Maryka Laudet, Léa Georges, Zoé Sottiaux, Corentin Yvergniaux (2018)

Alan in Beverly med romantičnim pobegom povzročita nesrečo s smrtnim izidom. Ta zločin ne bo ostal nekaznovan.

* #21xoxo

Sine Özbilge, Belgija, 2019, 9’

#21xoxo je kratki animirani film, ki prikazuje nadrealističen in humoren odsev 21. stoletja ~ opisuje dekle in njene nihilistične dogodivščine v vzporednem digitalnem vesolju, ki se prepleta s hitrimi zmenki, hipstersko kulturo in post-internet odnosom do življenja.

* Pentola

Leo Černic (CSC – Centro Sperimentale di Cinematografia – Scuola Nazionale di Cinema), Italija, Slovenija 2022, 7’12’’

Ni lahko biti junak. Toda ti, Pentola, ti si moj superjunak.

Vstopnice si zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo. Nakup vstopnic je možen tudi na SPLETU.

Vstopnina: 5 €

* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo  Pekarna Magdalenske mreže,    Društvo za razvoj filmske kulture – DRFK,    Film Factory Maribor,    Zavod MARS Maribor,    Društvo Mitra   “Filmske nedelje v Lutkovnem” pripravljamo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Mestno občino Maribor.


Povezava do originalnega članka