Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FESTIVAL PRESTOPI: ŽIVELA VULVA

27. avgusta, 2021 20:00 - 29. avgusta, 2021 21:00

Namizni muzikal po motivih Liv Strömquist, ki nagajivo in humorno spregovori (in zapoje) o nadvse resnih in pomembnih temah ženske seksualnosti.
Risoroman Prepovedani sad švedske striparke Liv Strömquist, ki je pri nas izšel v prevodu Mite Gustinčič Pahor pri založbi Vige Vage knjige, je družbenokritična, politična, feministična in humorna vizualna raziskava percepcije spolnih organov in ženske seksualnosti skozi čas. Ustvarjalci predstave Živela vulva! smo v risoromanu videli inspirativen odrski material. Navidezno lahkoten, sarkastičen način striparske pripovedi je ponujal zanimivo izhodišče za razmislek o ustreznem žanrskem okvirju in gledališkem jeziku, ki bi zmogel biti tako parodičen kot aktivističen. Živela vulva! tako spregovori o zamolčanem, slavi zaničevano in odpira javni prostor za razmislek o najintimnejšem.
Vstopnina znaša 5 evrov. Vstopnice so na voljo na spletu in na prizorišču eno uro pred dogodkom.
NAKUP VSTOPNICE
V sodelovanju s Poletnim lutkovnim pristanom in Narodnim domom Maribor.
Primož Ekart je za predstavo prejel nagrado za žlahtnega režiserja na 29. festivalu Dnevi komedije (2021).
Igrajo: Barbara Kranjc Avdić, Maja Kunšič, Zala Ana Štiglic, Iva Lazar
Produkcija: Zavod Imaginarni Koprodukcija: Mini teater
V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.
Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

Podrobnosti

Začetek:
27. avgusta, 2021 20:00
Konec:
29. avgusta, 2021 21:00