Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FESTIVAL MARIBOR

17. septembra, 2020 00:00 - 26. septembra, 2020 20:00

Kakšni časi! Po zmedi in kaosu preteklih mesecev še kako dobro dene, da si lahko povrnemo vsaj nekaj normalnosti, pozitivnosti in optimizma ter s krepko mero slednjega ponosno (in pogumno) najavimo datume Festivala Maribor 2020. Odvijal se bo od 17. do 26. septembra.

Festival Maribor 2020 ne bo zgolj festival, temveč bo tudi praznovanje! Slavili bomo življenje, radost, vrnitev občinstva v dvorane in glasbenikov na odre. In to, da smo spet skupaj. Da si spet delimo čudežne trenutke življenja in skupaj uživamo v živi glasbi.

Praznovali bomo v najboljši družbi, s poglobljenima in tankočutnima interpretoma, ki sodita med najbolj zaželene in iskane glasbenike našega časa, violončelistom Nicolasom Altstaedtom in norveško violinistko Vilde Frang. Ob spremljavi orkestra Slovenske filharmonije pod taktirko Marka Letonje bomo uživali v znamenitem Brahmsovem Dvojnem koncertu. Za večer triov Ludwiga van Beethovna, čigar genij smo postavili v srčiko letošnjih festivalskih programov, pa se bo zvezdniški dvojici pridružil še britanski violist Lawrence Power, ki ga kritiki slavijo kot solista in kot komornega glasbenika, člana uglednega komornega orkestra Nash Ensemble in Godalnega tria Leopold.

Z viharnim in brezkompromisnim avstrijskim duom BartolomeyBittmann bomo preizkušali meje klasične glasbe (in glasbil), s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije pa prestopili mejo med izvajalci in občinstvom. V drzni skladbi Andersa Linda za orkester in pametne telefone bomo namreč sodelovali kot interpreti. Če ste kdaj sanjarili o tem, da nastopate na klasičnem koncertu, je zdaj prava priložnost, da sanje uresničite. Pridružite se nam, da skupaj ustvarimo in doživimo novo, nenavadno, vznemirljivo glasbeno izkušnjo.

Vas je zamikalo? Sledite našim prihodnjim objavam na www.festival-mb.si in družabnih omrežjih Facebook in Instagram. In ne pozabite na svojih koledarjih obkrožiti dneve od 17. do 26. septembra.

Podrobnosti

Začetek:
17. septembra, 2020 00:00
Konec:
26. septembra, 2020 20:00

Prizorišče

maribor Slovenija