Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FEBRUARSKI OŽULJENI JEZIK

12. februarja, 2019 19:00 - 21:00

👅 torek, 12. 2. 👅 ob 19h 👅 klub Wetrinsky

Mkc Črka te skupaj s pesniškim društvom Slam zverine navdušeno vabimo na prvi letošnji Ožuljeni jezik!

Tradicionalni mariborski slam dogodki letos ne bodo več potekali vsak tretji četrtek v mesecu, temveč vsak drugi torek v posameznem mesecu.

POTEK DOGODKA
Pesniki in pesnice se z avtorsko poezijo predstavijo v dveh krogih. V vsakem krogu predstavijo po eno pesem, v drugi krog se uvrstijo najboljši oziroma najboljše po mnenju žirije, v tretji, finalni krog pa se uvrstita le dva oziroma dve. V finalu zmaga tisti_a, ki s svojo lastno poezijo najbolj prepriča zbrano občinstvo. Ožuljeni jezik moderira Mojca Frim.

💶 Poslušanje te stane zgolj 3 evre, za nastopajoče pa je obisk brezplačen, le prijaviti se je potrebno. Prijavo lahko pošlješ na ozuljenijezik@gmail.com, v ZS sporočilo na facebook stran Slam zverin ali se prijaviš na kraju dogodka, pol ure pred pričetkom.

Tudi letos ohranjamo pravila tekmovanja. Če se odločiš na nastop, upoštevaj sledeče:
🎙 pripravi si 3 avtorske pesmi,
🎙 vsaka pesem naj bo dolga do tri minute,
🎙 pesmi se nauči na pamet; v primeru branja boš na glavi imel_a magičen klobuk,
🎙 na odru zgolj žuliš svoj jezik; rekviziti, glasbila in kostumi ne pridejo v upoštev.

⭐️ Literarni gost: Jurij Hudolin ⭐️

Tokratni gost je objavil kar neverjetnih 11 pesniških zbirk, 7 romanov, knjigo kratke proze in knjigo izbranih kolumn. Njegove knjige so prevedene v angleški, nemški, češki, madžarski, hrvaški, albanski, srbski, bošnjaški in makedonski jezik, revijalno pa v več kot trideset jezikov.
Jurij Hudolin, svobodni književnik, urednik, scenarist, novinar in prevajalec, je iz hrvaškega, srbskega in bošnjaškega jezika prevedel več kot trideset knjig proze, poezije in dramatike, uredil pa je tudi nekaj mednarodnih zbornikov in antologij iz več svetovnih jezikov.
Poleg naštetega je bil Jurij kolumnist vseh pomembnejših slovenskih časopisov in revij ter scenarist štirinajstih filmov, igranih in dokumentarnih.
Za svoje umetniško delo je avtor prejel več domačih in tujih štipendij, nagrad in priznanj, še več o njem pa bomo izvedeli skozi intervju, ki ga bo vodila radovedna Helena Zemljič.

📖 Za v beležko: Naslednji Ožuljeni jezik bo ponovno potekal drugi torek v mesecu, torej 12. marca.

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Slam zverine, MKC Maribor, SiSlam

✨ Dogodek organizirajo MKC Maribor – Mkc Črka in pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Banda Ferdamana, Narodni dom Maribor – Vetrinjski dvor in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

Podrobnosti

Datum:
12. februarja, 2019
Čas:
19:00 - 21:00