Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

EU Youth Cinema: Green Deal – Maribor

24. novembra, 2023 11:30

24. november 2023
Cineplexx, Maribor

Združenje EPEKA, so. p., v okviru projekta EU Youth Cinema: Green Deal organizira projekcijo filmov v Mariboru.

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu. Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Projekt vključuje zlasti mlado občinstvo in jih nagovarja k naslavljanju okoljskih izzivov ter spodbuja zelene dejavnosti in življenjske navade.

Projekt bo mladim in učiteljem ponujal program filmskih in izobraževalnih aktivnosti v obdobju 24 mesecev. Filmske projekcije in pretočne vsebine bo spremljalo didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja.

Program temelji na skrbno izbrani filmski zbirki 25 evropskih filmov, ki bodo med majem 2022 in majem 2024 predstavljeni tako v kinematografih kot tudi preko spletne pretočne platforme.

Projekt se izvaja v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji in Romuniji. Vsi filmi bodo na voljo s podnapisi v lokalnih jezikih, primerni so za mlade od 10 leta starosti.

Podatki o filmih: 

1. WOOD – GAME-CHANGER UNDERCOVER | AVSTRIJA, NEMČIJA, ROMUNIJA (2020) | REŽIJA: MONICA LAZUREAN-GORGAN, MICHAELA KIRST, EBBA SINZINGER: | DOKUMENTAREC | 96 MINUT | PRIPOROČENA STAROST: STAREJŠI OD 14 LET, s Slovenskimi podnapisi |

WOOD

WOOD je preiskava nezakonite trgovine z lesom, s posebnim poudarkom na Peruju in Romuniji. Slednja se izkaže za pravo El Dorado za to koruptivno poslovanje, katerega sledi film sledi vse do Kitajske, Rusije in ZDA. Po tem, ko so sumljiva podjetja, kot je avstrijska skupina Schweighofer, že leta v njihovem vidiku, se aktivisti EIA (Agencija za okoljske preiskave) opremijo s skritimi kamerami in se priklopijo kot agenti CIA, da bi dokazali njihove sumljive prakse!

Napovednik

Za obisk kinematografov in dostop do spletne platforme je potrebna registracija. 

SPLETNA REGISTRACIJA

Filmske projekcije v kinematografih:

24. NOVEMBER 2023 ob 11:30 v Cineplexx, Maribor

Filmi so dostopni na pretočni platformi od 5. maja 2022 do 30. aprila 2024:

Vsi dogodki znotraj projekta so brezplačni. Ker je število sedežev v kinih omejeno, bodo imeli prednost tisti, ki se prvi prijavijo.

Projekt je sofinanciran iz programa Kreativna Evropa, Media, Študentski Kampus in Ministrstvo za javno upravo.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo:

The post EU Youth Cinema: Green Deal – Maribor appeared first on EPEKA.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
24. novembra, 2023
Čas:
11:30
Kategorija:

Organizator

Epeka